Nani pokalhelt i forrygende comeback

Forrygende Nani stjal pokalen fra City i målrigt drama
Manchester Uniteds Nani har netop driblet uden om målmand Joe Hart og trillet bolden i mål til 3-2.
Manchester Uniteds Nani har netop driblet uden om målmand Joe Hart og trillet bolden i mål til 3-2. Foto: Jon Super / POLFOTO

Der var et par vigtige lektier at lære for Manchester City i søndagens Charity Shield-finale mod bysbørnene fra United. Den første er, at 2-0 er den farligste føring, og den anden er, at Nani ikke skal have for meget plads.

City kunne nemlig gå til pausen med en føring på 2-0, men på to mål af Nani og et af Chris Smalling blev føringen vendt til et bittert nederlag for Manchester City, der forærede sejren til United i overtiden.

Nani var en af kampens helt store spillere, og efter Chris Smalling havde reduceret til 2-1, så strøg Nani igennem Citys forsvar med nogle fortrinlige kombinationer med holdkammeraterne i et angreb, der dårlig kan beskrives, men bør ses.

Til gengæld er der et par forsvarer fra Manchester City, der kommer til at forklare, hvorfor pokalen ender hos United og ikke hos City.

I et forsøg på at få det afgørende mål havde City kastet ni mand frem for at veksle et hjørne til et mål. I stedet blev bolden skudt langt væk op på midten af banen. Her burde de to City-spillere have fået bolden under kontrol eller sparket den hen, hvor peberet gror. Men ingen af delene skete. I stedet kom den lynhurtige Nani spurtene nede fra kanten af eget felt, smuttede i mellem de to tøvende forsvarsspillere snuppede bolden og løb ned og scorede, mens uret nærmede sig de 94. minutter.

Dermed endte dysten mellem de forsvarende mestre og de forsvarende pokalvindere med en sejr til Manchester United på en sejr til de rødblusede på 3-2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.