DSK - De Samvirkende Købmænd Næsten 6 ud af 10 har grænsehandlet øl eller sodavand
Ny meningsmåling viser, at næsten 60 pct. af landets husstande har grænsehandlet øl eller sodavand i Tyskland inden for det seneste år. Det er det højeste tal, der er målt i undersøgelser foretaget af De Samvirkende Købmænd.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Siden sommeren 2008 har De Samvirkende Købmænd løbende foretaget undersøgelser af danskernes grænsehandel. En ny undersøgelse, der er gennemført af Interresearch i juni 2012, viser, at 57,1 pct. af de danske husstande har grænsehandlet øl eller sodavand i tyske grænsebutikker inden for det seneste år.

Tilbage i 2008 var det under halvdelen af de danske husstande, der grænsehandlede. 62 pct. oplyste i juni 2008, at de grænsehandlede ”aldrig” eller ”mindre end én gang årligt.” I perioden marts 2010 til februar 2012 var det mellem 48 pct. og 53 pct., der tilsvarende ”aldrig” grænsehandlede eller ”mindre end én gang årligt.”

”Grænsehandelen har formentlig aldrig været så omfattende som netop nu. Det er overvældende, når 57 pct. af husstandene oplyser, at de har handlet øl eller sodavand i Tyskland inden for det seneste år. Til sammenligning er det næsten identisk med antallet af husstande med bil, da 59,7 pct. af landets husstande råder over bil,” siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK, De Samvirkende Købmænd.”

”Før sommeren blev det dokumenteret, at de danske bryggerier allerede sidste år solgte 1,2 mia. enheder til grænsehandelen. Med de seneste afgiftsforhøjelser – og dagens undersøgelse fra DSK – må vi konstatere, at grænsehandelen fortsætter sin himmelflugt. Alene sidste års salg svarer til, at hver danske familie køber 420 enheder svarende til mellem 17 og 18 rammer sodavand eller øl hvert år i tyske butikker – og tallet er endda stigende,” siger Claus Bøgelund Nielsen.”   

Spørgsmål: Har du eller din husstand grænsehandlet øl eller sodavand i tyske grænsebutikker inden for det seneste år:


Antal svar

ProcentValid

Ja

714

57,1Nej

535

42,8Ved ikke

1

,1Total

1249

100,0Kilde:

Undersøgelsen er gennemført af Interresearch i juni 2012 for De Samvirkende Købmænd og må kun offentliggøres med henvisning til, at Interresearch har stået for dataindsamling. Der er gennemført 1249 internetbaserede interviews med et repræsentativt udsnit af den voksne danske befolkning i alderen 18 år+. For at sikre repræsentativitet er data vægtet på køn, alder, uddannelsesniveau og hvad man stemte ved seneste folketingsvalg.

Kontakt vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, tlf. 23 45 30 59, cbn@dsk.dk.

Tidligere undersøgelser om grænsehandel er tilgængelig via

http://www.dsk.dk/Videnom/Videnomgraensehandel/

DSK repræsenterer 1.300 købmandsejede supermarkeder, nærbutikker, minimarkeder og convenience-butikker i kæder som f.eks. SPAR, SuperBest, REMA 1000, 7-Eleven, Løvbjerg, KIWI minipris, ABC Lavpris, LetKøb, Go’on og Dagrofa S-Engros. Læs mere på www.dsk.dk.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.