Mystisk nordkoreaner er diktatorens kone
Sådan her ser hun altså ud, diktatorens kone, der eftersigende hedder Ri Sol-ju. Foto: AP
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er gift med den kvinde, der siden hans tiltrædelse har stjålet opmærksomheden.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er en gift mand.

Det bekræfter landets statslige medier for første gang onsdag, efter Kim flere gange har været set i selskab med en - ifølge flere medier "mystisk" - ung kvinde.

Hendes navn er Ri Sol-ju, meddeler nordkoreansk tv, der har bragt et indslag om, at parret deltog ved åbningen af en forlystelsespark.

- Marskal Kim Jong-un deltog i åbningsceremonien for Folkets Forlystelsespark Nunga med sin hustru, kammerat Ri Sol-ju, lyder det i indslaget.

Kim Jong-un, der menes at være i slutningen af 20'erne, overtog magten i Nordkorea efter sin fars, "den kære leder" Kim Jong-ils, død i december.

Siden da har iagttagere holdt øje med alt, der kan give et fingerpeg om, hvilken retning Kim Jong-un vil vælge for Nordkorea, skriver britiske BBC.

Tidligere på ugen vakte det således opsigt, at styret i Pyongyang meddelte, at et nyt politbureau skal overtage kontrollen med den isolerede kommunistiske stats økonomien fra militæret.

I forvejen har Kim Jong-un og hans magtfulde onkel, Jang Song-thaek, der opfattes som den virkelige magthaver bag kulisserne, udrenset landets hærchef.

Kursskiftet betyder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der bliver lagt afstand til politikken under Kims far, Kim Jong-il, som gav militæret forrang i ledelsen af landet.

Men det lukkede land har hidtil ikke oplyst nogen detaljer om den ny leders privatliv, som har været omgærdet af megen mystik.

Den korthårede og velklædte kvinde blev først set sammen med Kim Jong-un, da de deltog i en koncert i hovedstaden Pyongyang den 5. juli.

Siden er de to blevet set sammen ved flere arrangementer, hvilket fik medier over hele verden til at spekulere i, om hun kunne være "den store efterfølgers" kone eller søster.

/ritzau/AFP