Mystisk død mand på motorvej var musiker
Den 19. juli i år lagde den nu afdøde lydteknikker og musiker dette billede på sin officielle Facebook-profil. Det er Veronica Maggio til højre for ham. Foto: Fra Internal Dreads officielle Facebook-profil
Et mystisk lig fundet på motorvej er blevet identificeret som svensk lydteknikker og musiker. Det bekræftes nu også af dansk politi.

Den nu afdøde mand, der blev fundet kun iført T-shirt og underbukser på Vestmotorvejen ved Bjæverskov syd for Køge natten til mandag, er i Sverige blevet identificeret som lydtekniker for den svenske popstjerne Veronica Maggio og som reggaemusikeren 'Internal Dread', skriver Aftonbladet.

Det bekræftes nu også af Midt- og Vestsjællands Politi, som betegner hændelsen som et uheld.

- Han er sandsynligvis kommet til at åbne bussens bagdør. Den kan åbnes ved at trykke på en kontakt på gulvet, siger vicepolitikommissær Ove Pedersen og fortsætter:

- Alt tyder på, at det er et tragisk uheld. Han blev suget ud eller er faldet ud af bussen.

Alle - inklusiv popstjernen selv - lå og sov efter en veloverstået koncert på Skanderborg Festival. Men noget gik grueligt galt på hjemturen over Sjælland. Veronica Maggios lydtekniker var nemlig ikke at finde, da bussen ankom til Sverige.

Han bliver af både Aftonbladet og dansk politi identificeret som den 58-årige svenske lydtekniker Tom Hofwander, der også selv havde en musikkarriere under reggaenavnet Internal Dread.

Da svenskeren blev fundet af politi og redningsfolk ved tre-tiden natten til mandag, var manden døende. Han blev senere erklæret død ved ankomsten til sygehuset. Midt- og Vestsjællands Politi oplyste mandag, at manden var død af læsioner i hovedet efter et muligt fald fra et køretøj.

Det vides endnu ikke, hvordan ingen har opdaget lydteknikerens fald. Men chaufføren har fortalt svensk politi, at han nær Køge opdagede, at bagdøren stod åben.

- Vi er alle i dybt chok, så er det ikke muligt at give yderligere kommentarer. Vi har brug for at samle os og bearbejde, det der er sket, siger turne-manageren Leif Henrikson.

Svensk politi har afhørt både Veronica Maggio samt andre fra hendes turné. De har også beslaglagt turnebussen til videre efterforskning, mens de arbejder ud fra teorien om et tragisk uheld - muligvis på grund af en fejl på bussens døre.

Kilde: Aftonbladet