Muslimer lover bredt samarbejde i Egypten

Det Muslimske Broderskab kan få absolut flertal ved valget i Egypten, men garanterer alligevel politisk samarbejde omkring ny forfatning.
Egyptiske kvinder står i kø for at stemme i byen Qalyobeia.
Egyptiske kvinder står i kø for at stemme i byen Qalyobeia. Foto: Polfoto, (AP Photo/Nasser Nasser) / POLFOTO

Den tredje og foreløbigt sidste valgrunde til det egyptiske parlaments underhus er i fuld gang, og meget tyder på, at det Muslimske Broderskab bliver valgets helt store vindere.

Det islamiske parti kan ende med absolut flertal, men garanterer på forhånd, at man ikke vil dominere de vigtige politiske forhandlinger, når der skal skrives en ny forfatning, skriver avisen Egypt Independent.

"Alle politiske kræfter og intellektuelle i Egypten, uafhængigt af deres politiske og religiøse tilhørsforhold, vil deltage i udformningen af forfatningen," siger broderskabets præsident, Mohamed Morsy, til Egypt Independent.

Det salafistiske parti Nour Partiet, som vil indføre sharia-lovgivning i Egypten, ser også ud til at få et godt valg, og det internationale samfund har udtrykt bekymring for, om et islamisk styret Egypten fortsat vil have tætte relationer til USA og Israel.

Ifølge avisen mener flere analytikere imidlertid, at Det Muslimske Broderskab vil forsøge at danne en koalitionsregering med ikke-religiøse partier.

Kilde: Egypt Independent

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.