Murer til Løkkes nye regering: Hold fingrene fra vores pensionsalder
Hverken Ryan Sletskov Nielsen, Mette Bagger eller Klaus Sigh er begejstrede for Lars Løkkes planer. (Foto: Foto: Avisen.dk)
Hvis man spørger murer Ryan Sletskov Nielsen, bør danskernes pensionsalder fredes i regeringsgrundlaget. Det er ikke rimeligt, at nedslidte arbejdere skal betale for Liberal Alliances topskattelettelser, mener han.

Netop nu forhandler toppolitikere fra Venstre, Konservative og Liberal Alliance om et nyt regeringsgrundlag på Marienborg nord for København.

Liberal Alliances krav om topskattelettelser, klimapolitikken og den offentlige sektors størrelse er nogle af de temaer, der skiller politikerne fra hinanden.

Men hvad synes danskerne er det vigtigste, der skal sikres i grundlaget? Vi har spurgt tre af slagsen.

Ryan Sletskov Nielsen, 27 år, murer

- Lars Løkke skal holde fingrene fra vores pensionsalder. Et halvt år lyder måske ikke af så meget, men det betyder meget, når man har gået ude på en byggeplads hele livet. Og pengene skal jo bruges til topskattelettelser, som vi kan se i TV, ikke betyder særlig meget for de rigeste. Hvorfor skal de så have topskattelettelser, når det gør, at vi andre skal arbejde længere? Det kan jeg ikke forstå.

Mette Bagger, 63 år, pensioneret bankrådgiver

- Lars Løkke skulle tage og lade være med at arbejde så meget sammen med Dansk Folkeparti. Det er som om, de får indrømmelser til at trampe på udlændingene hele tiden mod til gengæld at lægge stemmer til noget andet. Det er uanstændigt, og det skaber større og større kløfter i vores samfund. Han burde hellere samarbejde noget mere til den anden side af det politiske spektrum.

Klaus Sigh, 40 år, gymnasielærer

- Det, der bekymrer mig mest, er, at politikerne skærer så meget på uddannelserne. De siger, vi skal leve af innovation i Danmark, men så er der er jo brug for viden. Det virker meget kortsigtet at skære på uddannelsessystemet hele tiden. Jeg er selv gymnasielærer og ved, at området har måttet holde hårdt for.

via Listen To News