Multimedieskat forhandles til sidste minut
Klokken 13 i dag fremlægger regeringen og Enhedslisten den samlede skatte- og afgiftsdel af finansloven, herunder multimedieskatten. Foto: Colourbox
Aftalen om at afskaffe multimedieskatten er endnu ikke i hus. Parterne forhandler stadig, erfarer Newspaq.

Regeringen og Enhedslisten forhandler i disse timer de sidste knaster på plads i den aftale, der skal afskaffe multimedieskatten.

Det oplyser SF's skatteordfører, Jonas Dahl, til Newspaq.

"Vi har stadig et forhandlingsmøde inden længe, hvor vi skal have afklaret de sidste ting," siger Jonas Dahl.

Allerede i morges inviterede regeringen og Enhedslisten ellers til pressemøde i dag klokken 13 i Skatteministeriet.

Her vil skatteministeren, regeringens skatteordførere og Frank Aaen fra Enhedslisten præsentere aftalen om skatter og afgifter i Finansloven 2012.

Men den endelige aftale er altså endnu ikke i hus. Derfor er Jonas Dahl også meget fåmælt om aftalens indhold.

"Det fremgår af regeringsgrundlaget, at vi vil afskaffe multimedieskatten. Man hvad der kommer i stedet, og hvordan det er finansieret, fremlægges senere i dag," siger han.

Alt tyder dog på, at regeringen i stedet for multimedieskatten vil genindføre den gamle ordning fra før 2010, hvor man beskattes af fri telefon, som stilles til rådighed af arbejdsgiveren. Beløbsgrænsen sænkes dog fra 3.000 kroner til 2.500 kroner, erfarer Politiken.

Samtidig fastholder man princippet om, at en husstand kun beskattes af én telefon, selvom begge ægtefæller har fri telefon.

Den nye telefonskat er værre end multimedieskatten, lyder det fra Dansk Erhverv og IT-Branchen. Her påpeger man, at multimedieskatten allerede har kostet over 60.000 hjemmearbejdspladser.

"En ny skat på smartphones og andre nye digitale arbejdsredskaber kan få samme skadelige virkning," siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen, der frygter, at telefonskattene ender som "et administrativt monster".

Regeringen har angiveligt afsat 450 millioner kroner til at fjerne multimedieskatten.