Montøren Anders stoppede trafik på motorvej for at redde kattekilling
Anders og Andersine fotograferet ved ankomsten til Dyreværnet i Rødovre. Se billedet i fuld format under teksten. Foto: Dyreværnet
Andersine. Det er en fire-fem uger gammel kattekilling blevet døbt, efter montør Anders Nielsen standsede myldretrafikken og gik i aktion.

Da montør Anders Nielsen fra virksomheden V. Guldmann skulle på arbejde tordag morgen, røg han ind i køkørsel på motorvejen ind mod Folehaven i København.

Og mens han og de mange andre morgenbilister trillede af sted med ganske få kilometer i timen, så han pludselig noget, der lignede en sikkerhedssele, som hang ud af en dør på en bil i den yderste vejbane.

Men det viste sig at være en kattekilling, kun fire-fem uger gammel, som havde forvildet sig ud i morgentrafikken. Killingen løb ud foran en bil, som bremsede - og forsvandt derefter ind under en stor varevogn.

- Jeg stoppede bilen og hoppede ud og fik varevognen standset, fortæller Anders Nielsen til Avisen.dk.

Han fandt killingen sidde skræmt inde i den ene fælg på varevognen.

Anders Nielsen tog killingen med sig og kørte direkte til Dyreværnet på Islevdalsvej i Rødovre.

- Den lagde sig roligt i skødet, fortæller Anders Nielsen.

Anders Nielsen, som kører på Sjælland som servicemand og montør ud i handicapudstyr til hospitaler, var lidt rystet over hændelsen. Ikke nok med at katten var i fare, så stoppede han også myldretrafikken.

- Men ingen dyttede ad mig, fortæller Anders Nielsen.

I sidste uge blev blikkenslageren Jacob dagens helt, da han reddede en lille kat ud fra et rør ved en tørretumbler, hvor den havde siddet fast i flere dage. Læs den historie her.

Det er en Andersine

Ved ankomsten til Dyreværnet blev killingen straks opkaldt efter Anders.

- Vi har valgt at døbe den lille snude Andersine - hun er nemlig opkaldt efter sin redningsmand, skriver Dyreværnet på dets Facebook-side.

Dyreværnet beretter desuden, at Andersine tog det hele i stiv arm, men at det til gengæld var tydeligt, at Anders Nielsen var rørt over episoden.

Giv Anders et klap på skulderen

Dyreværnet opfordrer sine brugere på Facebook til at give Anders Nielsen et klap på skulderen: "Vi synes at Anders fortjener det største LIKE i verden. Tak".

Og det har han fået. I skrivende stund er der tæt på 3.000 brugere, som har liket Anders, Andersine og opslaget.

I kommentar-feltet kan man finde kommentarer som "Kæmpe LIKE til Anders - flere af hans slags tak" og "Anders is a real hero!!! Tusind tak for det".

Anders og Andersine fotograferet ved ankomsten til Dyreværnet i Rødovre. Foto: Dyreværnet