Möger afviser officiel SF-støtte til 3F
Ved lørdagens demonstration deltog 2.000 mennesker, heriblandt SF's Karina Lorentzen Denhardt. De røde partier står traditionelt meget tæt sammen med fagbevægelsen. Foto: Rasmus Baaner / POLFOTO
Der kommer ingen opbakning fra SF til fagforeningen 3F i konflikten med Vejlegården, lyder det nu fra skatteministeren.

I mængden af gule veste foran Restaurant Vejlegården lørdag var en række kendte politiske ansigter at finde. Heriblandt SF's Karina Lorentzen Denhardt, som sammen med folketingsmedlemmer fra Enhedslisten og Socialdemokratiet deltog i demonstrationen til fordel for fagforeningen 3F.

Lorentzen Denhardt, som over sommeren har fungeret som SF's politiske ordfører, gav her udtryk for, at det fra politisk hold er på tide at vise sympati for 3F i konkflikten med Vejlegården. Men officiel opbakning fra SF til 3F kan ifølge skatteminister Thor Möger Pedersen slet ikke komme på tale.

- Hvad konkrete konflikter angår, der er vi selvfølgelig ikke en part som politikere. Det bør stå helt klart, og jeg mener faktisk, at det er helt afgørende vigtigt at slå fast, at det er en sag mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, og at politikere skal ikke blande sig i de konkrete konflikter, siger Thor Möger Pedersen til Newspaq.

Skatteministeren understreger, at det derimod er vigtigt, at SF overordnet står vagt omkring lønmodtagernes rettigheder til at slås for god løn og ordentlige arbejdsvilkår.

- Vi synes, det er vigtigt, at vi har et reguleret arbejdsmarked i Danmark, og vi synes også, det er fornuftigt, at Danmark har en relativt høj velstand blandt både faglærte og ufaglærte. Sådan er det desværre ikke i andre lande i Europa, hvor der ofte er udbredt fattigdom, selv hvis man har et arbejde. Det synes vi ville være forkert, siger han.

Konflikten mellem Restaurant Vejlegården og fagforeningen 3F tager sit udgangspunkt i restaurantens overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, som ifølge 3F er dårligere end 3F's overenskomst.