Miss Danmark sagsøger kommune for usaltet vej
Line Kruuse (nummer to fra højre), som vandt Miss Danmark i 2007, er i dag handicappet. Foto: AP: ANDY WONG / POLFOTO
Fotomodellen Line Kruuse, som i 2008 faldt på et isglat torv i den norske by Sandefjord, sagsøger nu kommunen.

Hvem har ansvaret, hvis du falder på et isglat torv og bliver invalid?

Dette spørgsmål har rejst sig nu, hvor tidligere Miss Danmark, den 29-årige Line Kruuse lægger sag an mod en norsk kommune.

I 2008 kom hun galt afsted og faldt hun på et isglat torv. Faldet gjorde hende invalid. I dag ønsker hun, at kommunen tager ansvaret for den manglende saltning.

Det skriver den norske avis Dagbladet.

Kommunen selv er ikke meget for at påtage sig ansvar for modellens fald.

"Vejrforholdene i Norge er sådan, at det i perioder er virkelig glat. Det må vi bare lære at leve med," siger Sandefjord Kommunes advokat Ivar Otto Myhre til Dagbladet.

Line Kruuse har ikke afgjort endnu med sin advokat, om hun vil kræve erstatning. Men gør hun det, kan kravet lyde på flere millioner.

Hvis kommunen bliver kendt skyldig i den manglende saltstrøning skal erstatningen dække både de medicinske udgifter Line Kruuse har haft, og det tab hun har haft i arbejdsindtægter.

"Det er for tidlig at være konkret på tallene, men som hendes situation er i dag, kan et erstatningskrav blive et betydeligt beløb," siger Kruuses advokat Even Solbraa-Bay til Dagbladet.

For at få opmærksomhed på de store skader, faldet forvoldte, skrev Line Kruuse selv en e-mail til lokalavisen i den norske kommune, Sandfjords Blad.

"Jeg kan ikke klæde mig på, lave mad eller gøre rent, fordi det øger smerterne," skrev hun blandt andet.

Den gang beskrev hun, hvordan hun hver dag tager 12 smertestillende piller.

Kilde: Dagbladet.no