Mishandlet af Amagermanden efter bryllupsfest
Her ved Nymosen i Vangede overfaldt Amagermanden ifølge anklageskriftet en 47-årig kvinde. Foto: Kristian Linnemann / POLFOTO
Amagermand på anklagebænken for voldeligt, seksuelt overgreb mod dengang 47-årig kvinde i københavnerforstaden Vangede.

Klokken 2.07 den 22. juli i 2007 modtog politiet et opkald fra en mand, der fortalte, at hans kone var blevet overfaldt.

Parret havde været til en bryllupsfest i den lokale boldklub Jægersborgs lokaler. Omkring midnat følges kvinden med en ven fra festen, men vennen fik lyst til en godnatøl på den nærliggende bodega Diligencen , og derfor fortsatte den 47-årige kvinde alene det sidste stykke hjem.

Men den beslutning blev fatal. På turen gennem Nymosen i københavnerforstaden Vangede blev kvinden overfaldt bag fra og efterfølgende udsat for et yderst brutalt overgreb.

Gerningsmanden spændte blandt andet kvindens eget bælte rund om hendes hals, hvorefter han trak hende som en hund ind i nogle buske med brændenælder og forgreb sig på hende seksuelt.

Disse forhold fremlagde anklager Anne Birgitte Stürup torsdag formiddag i Københavns Byret under ottende retsdag i sagen mod Amagermanden.

På anklagerstolen sad den 46-årige mand fra Amager iklædt jeans og en Adidas-trøje og roligt fulgte fremlæggelsen og billederne af offerets skader fra juli-natten i 2007.

Undersøgelser af offeret viste, at hun under overfaldet havde været underlivsfare. Der var tydelige afmærkninger på kvindens hals af, at gerningsmanden havde kvalt bæltet om hendes hals og strammet til. Der blev også fundet DNA-spor på kvindes trøje og i kvindens mund.