Amagermanden satte ild til ung dreng
Lene Buchardt Rasmussen er angiveligt Amagermandens andet mordoffer. Hun blev dræbt i 1990. Foto: Arkiv
I 1985 overfaldt Amagermanden nogle legekammerater på Kalvebod Fælled. En af drengene blev bundet og sat ild til.

Et vidne fortæller nu om Amagermandens sadistiske tendenser, der allerede viste sig, da han var en stor knægt.

Vidnet legede dengang med sine kammerater på det gamle militærområde ved Kalvebod Fælled, hvor Fasanskoven også ligger. I 1985 slog de lejr op derude.

"Så dukker der seks store drenge op ud af skoven. Jeg kendte dem alle seks. De starter med det samme med at opføre sig underligt. De var voldsomme over for min kammerat Frank," fortæller vidnet.

"Marcel tvinger ham ned på knæ og får snor om anklerne på ham. Så ryger han på knæ og får snor om hænderne og op om halsen og ned om hænderne igen," fortsætter vidnet.

Han fortæller, at hvis den unge Frank havde bevæget sig og strittet i mod, så ville snoren have strammet sig, og han var blevet kvalt.

I den hæmmede situation kunne drengen ikke gøre noget, da det næste uhyggelige skete.

"Så vikler Marcel toiletpapir rundt om Franks hoved og sætter ild til det," siger vidnet.

Vidnet hjælper efter lidt tid med at få slukket ilden og frigjort sin kammerat.

"Det handlede om magt," siger han, da anklageren spørger til motivet.

Vidnet kendte Amagermanden forud for episoden.

"Han kom i mit barndomshjem, mest på grund af mine to søstre. Han kyssede i en periode på den ene," fortæller han og siger, at de havde et fint forhold.

40-årige Lene Buchardt Rasmussen blev dræbt i det område, hvor denne hændelse skete. Anklageren forsøger med vidnet at bevise et tilhørsforhold til Kalvebod Fælled og Fasanskoven.

Amagermandens forhold til området har tidligere været under lup, da han under de første afhøringer om mordet har sagt, at han aldrig har været i området. Idag har han dog vidnet modsat, at han har brugt området som ung dreng.

I dag er femte retsdag i sagen mod Amagermanden. Tidligere er mordet på en 73-årig kvinde i 1987 og en voldtægt på Amagerkollegiet i 2005 blevet behandlet i retten.