Minster afviser lovsjusk om betalingsring
Regeringens plan om at få vedtaget betalingsringen inden sommeren 2012 kaldes for "lovsjusk af værste skuffe' af Venstre. Foto: Socialdemokraterne
Transportministeren afviser beskyldningerne om lovsjusk i forbindelse med betalingsringen.

Regeringens ønske om at få vedtaget betalingsringen om København inden sommerferien, har fået oppositionen til at fare op med beskyldninger om hastværk og 'lovjusk af værste skuffe'.

Men det tager transportminister Henrik Dam Kristensen (S) helt roligt.

"Jeg kan ikke tilfredsstille Venstre i denne sag med mindre jeg udskyder betalingsringen i ti år, " siger han og fortsætter.

"I forhold til lovgivningsprocessen normalt, er dette ekstra omhyggeligt. Vi har en fase med både konference, dialog og åbenhed. Så kommer lovforslaget, der under helt normale omstændigheder skal behandles i Folketinget. Der er intet der ligner lovsjusk." siger han.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) gjorde på dagens samråd om sagen, sit for at forsikre oppositionens udsendte tæskehold om, at alle aspekter vil blive taget i betragtning før det endelige lovforslag med samtlige detaljer om betalingsringen, vil være klar i løbet af februar eller marts.

En del af processen vil blandt andet blive en åben konference om betalingsringen, som skal afholdes inden jul, fortalte han.

Den konference giver Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, dog ikke meget for, da der på tidspunktet for konferencen ikke vil være noget konkret for borgerne at forholde sig til.

"Det bliver en gang sniksnak og en skueproces. Nogle ville måske endda kalde konferencen for et hold kæft bolsche," siger Kristian Pihl Lorentzen til Newspaq.

Han gør det klart, at Venstre fortsat arbejder imod etableringen af en betalingsring. Men hvis den skal være en realitet, skal det gennemarbejdes ordentligt, siger han.

"Ønsker man at gennemtrumfe betalingsmuren med et snævert flertal, må de i det mindste give tid til at få det ordentligt gennemarbejdet. Og det kan ikke lade sig gøre inden sommerferien," siger han.