Minkavler træt af at vente: Forærer kommunen 45 meter asfalt

Fynsk minkavler mener, det er selvtægt på den gode måde, at han har asfalteret 45 meter vej for 50.000 kroner for egen regning.
Den famøse stump vej, som den så ud i 2010, inden Kristian Juul Nielsen kom til.
Den famøse stump vej, som den så ud i 2010, inden Kristian Juul Nielsen kom til. Foto: Google Street View

Siden minkavler Kristian Juul Nielsen i Munkebo for lidt mere end to år siden henvendte sig til Kerteminde Kommune om et stykke misligeholdt vej, er han stort set ikke kommet længere end skriveri frem og tilbage.

Men nu har han taget asfalttromlen i egen hånd og har asfalteret de 45 meter vej. Det har kostet ham 50.000 kroner, og er ikke sket med hans gode vilje, skriver Fyens Stiftstidende.

- Man har sendt hele formlen for, hvordan det skulle bygges op. Alt det man selv har forsømt i 35 år, det har man sendt til mig. Men igen, det er december, vi bliver nødt til at være glade og positive, siger han.

Selvtægt på den gode måde

Men faktisk er Kristian Juul Nielsen selv skyld i, at det er endt sådan.

Han reparerede tidligere på året den forsømte offentlige vej foran sin ejendom. Det gjorde han ved at fjerne gammelt asfalt og lægge knust beton i stedet. Men det måtte han ikke, og kommunen sendte ham et påbud om at genskabe asfaltvejen.

- Jeg synes jo bare, at det er selvtægt på den gode måde. Men nu har jeg altså rådet bod på det ved at asfaltere hele stykket. Jeg vil gerne forære det til Kerteminde Kommune som en julegave. Det bliver: "Vejstykket, som Kerteminde Kommune ikke havde råd til", siger Kristian Juul Nielsen sarkastisk til avisen.

I forbindelse med arbejdet på minkfarmen passerer der ifølge Kristian Juul Nielsen tunge køretøjer på vejen, som fører op til skoven, hvor mountainbike-kørere kommer susende ud fra i fuld fart.

Lavt prioriteret slidt vej

Kerteminde Kommune erkender, at sagen har trukket i langdrag og at vejen er "temmelig slidt".

- Det er simpelthen et spørgsmål om kroner og øre. Det er jo en absolut lavt prioriteret vej. Det er noget, der kommer sidst i rækken. Det skal bare holdes i stand, så den ikke forfalder. Det er en blind vej i landzone, og der er reelt ikke andre end dem, der bor der, som bruger den. Der kører ikke meget trafik på den, siger Lars Christian Bertelsen, ingeniør i Afdelingen for Faciliteter i Kerteminde Kommune, til Fyens Stiftstidende.

Med den nye asfalt løber der nu vand ind på minkfarmen, så blandt andet maskinhallen står under vand.

Det mener Lars Christian Bertelsen nok skal blive løst. Allerede onsdag er der brainstorm-møde i kommunen om sagen.

Milliardæren og vejen

Sagen er tæt på at være det omvendte af, hvad Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen fik ud af Aarhus Kommune. Han har fået lov til at flytte en vej af hensyn til driften af godset Constantinsborg i Viby. Læs den historie her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.