Ministre sylter nye barselsregler i EU
EU-parlamentet vil sikre minimum 20 ugers betalt barselsorlov til kvinder i EU, men medlemstaterne i ministerrådet, herunder Danmark, blokerer nu for forslaget. Foto: www.colourbox.com
En gruppe medlemslande har besluttet at sylte forhandlingerne om nye EU-regler, der skal styrke rettigheder for kvinder på barsel.

Der er lange udsigter til nye, fælles regler for barsel i EU.

En gruppe lande, der inkluderer Danmark, har besluttet at sylte sagen i EU's ministerråd, efter at de nye barselsregler blev vedtaget i EU-parlamentet i i oktober. Det skriver netavisen Euractiv.

De nye regler ville især hæve minimumsperioden fra 14 til mindst 20 ugers barsel uden lønnedgang, og dette punkt finder flere parter ifølge EU-kilder "for ekstremt", skriver Euractiv.

Danske Britta Thomsen er ordfører for kvinders rettigheder for den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet. Hun truer nu med at stikke en kæp i hjulet for andre projekter, som ministerrådet vil have igennem.

"Jeg synes det er fuldstændig uacceptabelt og vil være nedbrydende. Parlamentet kan også blokere processen på andre områder, der kræver samarbejde mellem ministerrådet og parlamentet," siger Britta Thomsen.

Kilde: Euractiv