Ministerdrab: Danskere forlader ambassade

Personalet på den danske ambassade tager på weekend i Beirut som følge af kamphandlingerne i Damaskus.
Syriens forsvarsminister er blandt de dræbte ved selvmordsangrebet onsdag i Damaskus, oplyser det statslige tv. (arkivfoto)
Syriens forsvarsminister er blandt de dræbte ved selvmordsangrebet onsdag i Damaskus, oplyser det statslige tv. (arkivfoto) Foto: AP Photo/SANA / POLFOTO

Udenrigsministeriets borgerservice oplyser, at personalet på den danske ambassade i Damaskus tager på en forlænget weekend til Beirut.

Det sker efter flere dage med kamphandlinger i den syriske hovedstad. Senest er den syriske forsvarsministre og en række andre ministre torsdag blevet dræbt efter et angreb på en sikkerhedsbygning i Damaskus.

- På grund af den tilspidsede situation har ambassadens udsendte personale valgt at tage en forlænget weekend i Beirut, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice, der samtidig understreger, at det er "normal procedure i sådanne uforudsigelige situationer".

Udenrigsministeriets Borgerservice kalder situationen i Syrien for "dybt bekymrende", og man "følger selvsagt udviklingen, herunder også sikkerhedssituationen for ambassaden".

Det understreges dog, at ambassaden ikke er lukket, og at aktiviteterne ikke er suspenderet.

- Det er fortsat meningen at opretholde ambassaden i Damaskus, den er vores øjne og ører i forhold til situationen inde i landet. Men vi følger sikkerhedssituationen meget nøje. Skulle den ændre sig, vil vi træffe de nødvendige beslutninger, lyder meldingen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.