Ministerdrab: Danskere forlader ambassade
Syriens forsvarsminister er blandt de dræbte ved selvmordsangrebet onsdag i Damaskus, oplyser det statslige tv. (arkivfoto) Foto: AP Photo/SANA / POLFOTO
Personalet på den danske ambassade tager på weekend i Beirut som følge af kamphandlingerne i Damaskus.

Udenrigsministeriets borgerservice oplyser, at personalet på den danske ambassade i Damaskus tager på en forlænget weekend til Beirut.

Det sker efter flere dage med kamphandlinger i den syriske hovedstad. Senest er den syriske forsvarsministre og en række andre ministre torsdag blevet dræbt efter et angreb på en sikkerhedsbygning i Damaskus.

- På grund af den tilspidsede situation har ambassadens udsendte personale valgt at tage en forlænget weekend i Beirut, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice, der samtidig understreger, at det er "normal procedure i sådanne uforudsigelige situationer".

Udenrigsministeriets Borgerservice kalder situationen i Syrien for "dybt bekymrende", og man "følger selvsagt udviklingen, herunder også sikkerhedssituationen for ambassaden".

Det understreges dog, at ambassaden ikke er lukket, og at aktiviteterne ikke er suspenderet.

- Det er fortsat meningen at opretholde ambassaden i Damaskus, den er vores øjne og ører i forhold til situationen inde i landet. Men vi følger sikkerhedssituationen meget nøje. Skulle den ændre sig, vil vi træffe de nødvendige beslutninger, lyder meldingen.