Minister til kamp mod kaos i børnehaver
Børnehavebørn får for lidt voksenkontakt, fordi pædagogerne er uorganiseret, mener ministeren. Foto: Colourbox
Nogle vuggestuebørn får kun et kvarter med en voksen om dagen. Dårlig planlægning og hippiepædagogik står i vejen, siger socialministeren.

Larm, skrål og kaos.

Der er for meget uro i vuggestuer og børnehaver landet over. Det mener socialministeren som nu vil have bedre organisering for de mindste danskere, skriver Politiken.

"Det er forfærdeligt, at man stadig så mange steder lader børnene selv sætte grænser og selv definere, hvad de skal lave. Børn har brug for at blive guidet og for at lære. Det er jo børns natur at være supernysgerrige, og det skal pædagogerne til at arbejde meget mere systematisk med," fortæller Benedikte Kiær til Politiken.

Ministeren vil have pædagogerne på banen, så "forældet pædagogik fra hippietiden" ikke går ud over børnenes udvikling. Derfor vil hun lave om på pædagoguddannelsen, så pædagoger kan specialisere sig i småbørn.

Udspillet fra ministeren kommer efter, at ny forskning i otte vuggestuer har vist, at de syv af dem var meget uorganiserede. Det førte til, at børnene kun havde kontakt med en voksen i et kvarter om dagen, mens den organiserede vuggestue havde 21 minutter til hvert barn.

Ministeren mener ikke, at problemet skyldes for får pædagoger, men der er pædagogernes fagforening, Bupl, uenig.

"Det er forfriskende, at ministeren begynder at argumentere pædagogfagligt. Hendes forslag om projekter er rigtig godt, men sådan er det allerede i institutionerne i dag. Når det nogle gange ikke rigtig lykkes, er det, fordi der er for få pædagoger til rigtig mange børn, så der skal flere penge på bordet," siger Sanne Lorentzen, der er formand for lederforeningen i Bupl til avisen.

Kilde: Pol.dk