Minister: Smid kitlerne på plejehjem
"Det er sund fornuft at fjerne sig fra den hospitalstankegang om, at alle skal sove, spise, bade og hygge efter et skema," siger seniorkonsulent i Ældresagen, Margrethe Kähler. Foto: Colourbox
Helt forkert, når medarbejderne på plejecentre går med uniform, mener socialminister Benedikte Kiær.

Hvis det står til socialminister Benedikte Kiær (V), så kan det kun gå for langsomt med, at den hvide uniform ryger i ældresektoren.

Fremtidens ældre vil have flere individuelle løsninger, og derfor er uniformen utidsvarende, mener hun.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Der er for meget institutionstankegang og service på samlebånd i ældreplejen, og den kultur skal vi væk fra. Fremtidens ældre vil kræve langt flere indivituelle løsninger," siger hun til Jyllands-Posten.

Benedikte Kiær peger også på flere konkrete initiativer, der skal øge udbuddet af private plejetilbud.

"Det skal være muligt fortsat at leve sit eget liv med, hvad det indebærer af ønsker, rutiner og prioriteringer, også selv om man er afhængig af hjælp fra ældre," siger hun.

I Ældresagen er seniorkonsulent Margrethe Kähler begejstret for Benedikte Kiærs tanker.

"Det er sund fornuft at fjerne sig fra den hospitalstankegang om, at alle skal sove, spise, bade og hygge efter et skema. Fremtidens ældreomsorg kalder på de personlige kvaliteter hos medarbejderne, og det er langt vigtigere med indfølingsevne og sociale kompetencer end det nyeste hygiejnekursus," siger hun til Jyllands-Posten.