Tusindvis af Charlie Hebdo-blade til Danmark
Bladkompagniet køber over 5000 Charlie Hebdo-blade til Danmark. Foto: David Vincent/AP
Bladkompagniet bestiller mindst 5000 eksemplarer mere af det franske magasin Charlie Hebdo til Danmark.

Danskere, der fredag må gå forgæves efter et af de 300 eksemplarer af det franske satiremagasin Charlie Hebdo, behøver ikke vente længe. Bladkompagniet oplyser til Ritzau, at de bestiller et nyt parti hjem på "ikke under 5000" eksemplarer til Danmark.

De første 300 eksemplarer er kun blevet sat til salg i udvalgte bladkiosker i Københavns-området, men den anden bølge af magasiner vil blive sat til salg i hele Danmark.

- I takt med at vi modtager yderligere produkter, udvider vi til hele Danmark, siger Bladkompagniets direktør, Christian Lanng Nielsen, til Ritzau.

De 5000 eksemplarer forventes at være i butikkerne i løbet af næste uge, siger direktøren for Bladkompagniet til Ritzau.

Den forøgede import af det franske satiremagasin, der den 7. januar blev udsat for et terrorangreb, kommer som følge af stor efterspøgelse blandt danske bladkiosker.

En af de bladkiosker, der sælger magasinet allerede fredag, er Kihoskh på Sønder Boulevard i København. Her får ejer Keld Petersen fingrene i små 20 af de 300 eksemplarer. Han beskriver efterspørgslen blandt sine kunder som enorm.

- Telefonen har ringet og ringet. Vi har ikke lavet andet. Folk har sendt bunker af mails med forespørgsler. Jeg tror, vi har fået 1000 henvendelser. Derfor siger vi ikke nej til at sælge det til vores kunder, siger han.

Han frygter ikke for at have bladet og har allerede lagt billet ind på flere eksemplarer.

- Jeg har spurgt, om jeg må få 150. Jeg kunne sælge alle 300. Jeg kunne sælge mange flere.

Det er dog hverken for medieopmærksomheden, i ytringsfrihedens navn eller for pengene, Keld Petersen har valgt at sælge bladet.

- Som butik er det vigtigt at have de varer, som folk kan ønske sig, siger han.

/ritzau/
via Listen To News