Frivillige muslimer rydder op efter nytår på Rådhuspladsen
- Vi er klar til at gøre rent andre steder også. Hvis der er behov for det, vil vi gerne sende flere af sted for at rydde op, siger Muhammad Zakaria (Foto: Privatfoto)
Frivillige fra moske i Hvidovre rydder op efter fyrværkeri-fest i København. De er klar til at udvide rengøringen.

Mens danskerne sov branderten ud nytårsmorgen, drog 50 frivillige muslimer fra Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre ind til hjertet af København for at rydde champagneflasker, brugt fyrværkeri og konfetti op på Rådhuspladsen og på Strøget.

Det har siden 2011 været en fast tradition, at Islams Ahmadiyya Menighed har mødtes tidligt om morgenen den 1. januar for at bede og rydde op efter den store nytårsfest på Rådhuspladsen, hvor flere hundrede festglade mennesker hvert år er samlet for at skyde nytåret ind. Det forklarer formand og Imam, Muhammad Zakaria Khan, til Avisen.dk.

- Det er vigtigt, at vi gør det her. Islam lærer os, at vi skal elske det land, vi lever i. Rengøring er en del af vores tro, vi skal holde omgivelserne omkring os, byer og veje rene. Det må vi adlyde, og det gør vi hvert år. Hvis jeg elsker Danmark, skal jeg gøre Danmark rent, siger Muhammad Zakaria Khan.

Giv os mere

Han gik for fire år siden til Københavns Kommune for at få tilladelse til at gøre rent efter nytårsfesten på Rådhuspladsen. Det samarbejde ser nu ud til at blive udvidet, fortæller Muhammad Zakaria Khan.

- Vi er klar til at gøre rent andre steder også. Hvis der er behov for det, vil vi gerne sende flere af sted for at rydde op, siger Muhammad Zakaria Khan, der belejligt kan se frem til ekstra hjælp udefra næste år.

- Der kom mange danskere forbi og sagde tak. De sagde, at de ville støde til vores rengøringshold næste år, siger han.

Oprydningsekspeditionen til Rådhuspladsen fandt sted på dagen, hvor 21 procent af danskerne i Jyllands-Posten gav udtryk for, at flygtninge og indvandrere er det vigtigste problem eller emne at tage sig af for landets politikere i det kommende valgår. Det sker, efter at integrationsdebatten i Danmark har raseret i flere måneder.

Er en del af fællesskabet

Samtidig opfordrede Dronningen i sin nytårstale danskerne til ”ikke bare at tage hånd om flygtninge, vi skal også hjælpe dem med at finde sig til rette”, og ”vi skal anspore de nyankomne til at opbygge en ny tilværelse, hvor de kan tage ansvar for sig selv og gøre deres bedste for at falde til i det fremmede land.” Det er Muhammad Zakaria Khans menighed allerede lykkedes med, mener imamen.

- Med Guds nåde er vi blevet godt uddannet. Vi er civiliserede og uddanner vores unge til at tage del i fællesskabet i Danmark, siger Muhammad Zakaria Khan.

Oprydningen varede fra klokken 08.00 til klokken 10.00. De yngste deltagende var 10 år, mens de ældste var 79.

via Listen To News