Mindst 214 dræbt i Syriens hovedstad
Dette billede er lavet ud fra en amatørvideo og viser befolkningens glæde over onsdagens selvmordsangreb mod fremtrædende politikere. Foto: AP Photo/Shaam News Network via AP video / POLFOTO
Kampene fortsætter i Damaskus. Mindst 214 mennesker blev meldt dræbt under kampe i Syrien onsdag.

Der meldes om nye hårde kampe i den syriske hovedstad, Damaskus.

Regeringsstyrker, der er loyale mod præsident Bashar al-Assad, har placeret pansrede mandskabsvogne mange steder i byen og forøget antallet af kontrolposter og vejspærringer, siger aktivister og lokale indbyggere.

Mindst en person meldes dræbt under kampene, hvoraf nogle finder sted tæt på bydelen Ikhlas, som liggere tæt på ministerrådet og det store universitet i Damaskus.

Mindst 214 mennesker rapporteres dræbt under kampene i Syrien onsdag, hvor en opsigtvækkende bombe i Damaskus kostede mindst tre personer fra inderkredsen omkring præsident Assad livet.

General Robert Mood, som leder FN's observatørkorps i Syrien, siger, at volden er stadigt mere eskalerende.

- Volden er tiltagende. Det gør mig ondt, men Syrien er ikke på vej mod fred, siger Mood i en erklæring om de voldsomme kampe og skudvekslinger i de seneste døgn.

Kilder i oppositionen og vestlige diplomater siger, at den syriske præsident er taget til kystbyen Latakia, hvor han forbereder en reaktion på det spektakulære bombeangreb på tre af hans nærmeste allierede, deriblandt hans egen svoger.

Assad har ikke vist sig offentligt siden onsdag.

Den internationale Syrien-udsending, Kofi Annan, fordømmer urolighederne og siger, at de understreger behovet for handling fra verdenssamfundets side for at dæmme op for volden og bane vej for en politisk omstilling.

- Jeg fordømmer alle blodsudgydelser, al vold i alle dets former, hedder det i en udtalelse fra Annan forud for en afstemning i Sikkerhedsrådet om en vestlig resolution om sanktioner torsdag eftermiddag.