Mikkel Hansen: Kønt var det ikke
Mikkel Hansen blev dansk topscorer med otte mål i sejren over Sverige. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO
Misforståelserne i det danske forsvar skal ryddes af vejen inden VM i Qatar, mener Mikkel Hansen.

Sverige blev holdt nede på blot 23 mål, da de danske håndboldherrer vandt 24-23 i en VM-testkamp i Malmö Arena mandag aften.

Det var mere end godkendt, men alligevel er der ting, som kan gøres bedre i det danske forsvar inden januars VM-slutrunde i Qatar, mener Mikkel Hansen.

- Det var vores første kamp sammen i lang tid. Kønt var det ikke, men lige meget hvad er det altid fedt, når man vinder som hold. Også selv om vi var en lille smule presset til sidst.

- Det viser god karakter, siger Mikkel Hansen.

Svenskerne fik lov til at lave for mange indspil til stregen, og det gav en del nemme mål til hjemmeholdet.

- Forsvaret var udmærket. Vi stod ok, men der var nogle misforståelser hist og pist, hvor de kom lige lovlig let igennem.

- Sådan er det, når man dækker lidt anderledes, end hvad vi er vant til. Det tager lidt tid og ikke blot fem træninger, siger Mikkel Hansen.

Den danske VM-bruttotrup har været samlet i under en uge, og det kunne ses på banen, hvor angrebsspillet endnu ikke sad helt i skabet.

- Der blev ikke scoret så mange mål, og det vidnede om to hold, der ikke har spillet i et stykke tid, og som lige skal finde sig selv rent angrebsmæssigt, vurderer Mikkel Hansen.

Paris Handball-stjernen blev kampens topscorer med otte kasser, og han scorede dermed en tredjedel af de danske mål - heraf fem i anden halvleg.

Næste VM-testkamp bliver mod Slovenien på fredag i Odense. Danmark skal også spille yderligere to testkampe lørdag og søndag, inden holdet skal i aktion ved VM mod Argentina 16. januar.

/ritzau/