Michael Jacksons børn tvangsflyttet
Forvirring om farmorens opholdssted gør nu, at Michael Jacksons børn igen skal flytte værge. Foto: Scanpix, AFP, Mark J. Terrill
Dommer fratager det afdøde popikons mor, Katherine Jackson, forældremyndigheden over sine tre børnebørn.

Det har ikke været nogen nem uge for Katherine Jackson. Først blev moren til den afdøde King of Pop, Michael Jackson, meldt savnet af en nevø. Så forlød det fra den nærmeste familie, at Jackson-klanens 82-årige matriark bare hvilede sig i Arizona.

Onsdag fratog en dommer i Los Angeles hende så forældremyndigheden over Michael Jacksons tre børn, Prince Michael på 15, Paris på 14 og Blanket på 10 år.

Ny tilsynsværge er deres fætter Tito Jackson junior, der havde bedt domstolen midlertidigt at fratage sin farmor ansvaret for de tre børn, som har boet hos hende siden deres fars død af en overdosis sovemiddel for tre år siden.

Dommer Mitchell Beckloff fastslår i sin kendelse også, at de tre børn ikke må forlade Californien uden en dommerkendelse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 34-årige Tito Jackson junior, der kalder sig TJ, er søn af Michael Jacksons storebror Tito og har ifølge amerikanske medier et tæt forhold til sine yngre fætre og kusinen.

TJ Jackson bad domstolen gribe ind efter forvirringen om farmorens opholdssted, og det er foreløbig ikke oplyst, hvornår Katherine Jackson kan gøre sig håb om at få forældremyndigheden tilbage.

Ifølge nyhedsbureauet AFP påpeger TJ Jacksons advokater i deres søgsmål, at farmoren ikke forsvandt af egen fri vilje.

Hendes barnebarn Paris skrev søndag i en Twitter-besked, at hun i over en uge ikke havde haft kontakt til sin bedstemor og gerne ville have hende hjem nu.

Amerikanske medier har spekuleret i, at Katherine Jackson blev bortført af nogle medlemmer af den store Jackson-klan, og Tito Jackson, TJ's far, mente, at flere af hans søskende stod bag et kup.

En af brødrene, Randy Jackson, meddelte så onsdag i et amerikansk tv-show, at hans mor nu er på vej hjem til sit hus i Los Angeles, men ikke har det særlig godt.

Familien menes at være dybt splittet i en strid om Michael Jacksons testamente.