Metallica skal føre Jonas Høgh til OL-guld
Lars Ulrich, James Hetfield og de andre i metalbandet Metallica giver den bedste opvarmning til kampen om OL-guld for Jonas Høgh-Christensen. Foto: Brian Lindberg Jensen / POLFOTO
Det danske guldhåb i finnjolle, Jonas Høgh-Christensen, skruer op for musikken inden søndagens medaljesejlads.

Jonas Høgh-Christensen er lige nu ved at forberede sig til medaljesejladsen i finnjolle ved OL, hvor han og briten Ben Ainslie er de største favoritter til at vinde guldet.

Timerne frem til sejladsen klokken 15.00 bliver brugt på at gøre sig mentalt klar.

- Jeg hører musik, når jeg lader op. Den sidste time har jeg hørt noget rolig musik til at dulme nerverne, men nu kan jeg godt forestille mig, at der kommer noget hård rock på, siger Jonas Høgh-Christensen.

- Det er Metallica, Guns N' Roses, White Roses og den slags, siger det danske guldhåb små to timer før medaljesejladsen.

Han føler sig godt forberedt på den afgørende sejlads, hvor han skal slutte foran Ainslie for at støde briten af OL-tronen og bringe sig selv i spil til guldet.

- Det bliver sikkert en hektisk start. Men det kræver to både "to tango". Der kan udspille sig mange scenarier.

- Vi har lagt en plan og har været alle tænkelige scenarier igennem og ved, hvordan vi skal håndtere dem. Nu skal vi bare i gang, siger Jonas Høgh-Christensen, der også er tilfreds med vindforholdene.

- Det ser godt ud. Jeg er rimelig stærkt sejlende i alt slags vejr, så egentlig er der ikke noget, der er bedre end andet, fastslår han.