Meget lave lyttertal til hundedyr radio
DR-profilerne Mikael Bertelsen og Mads Brügger kan ikke få lytterne med på Radio24syv, der har oplevet markant lytterflugt. Ved starten for otte måneder siden var der 480.000 ugentlige lyttere. Nu er tallet 300.000 lyttere ugentligt og har været stabilt i flere måneder. Foto: DR Presse/Agnete Schlichtkrull
Radio24syv svigtes i høj grad af radiolytterne, der forsvinder i stor hast. Kun 10.000 lyttere, når tallene topper.

Den står på lokalradio, P3 og P1, når danskerne skal hygge med radio.

Det højtprofilerede radioprojekt Radio24syv svigtes i høj grad af lytterne, der langtfra har taget projektet om taleradio til sig.

Langt de fleste programmer på radiostationen kan kun mønstre 5.000 lyttere. Når allerflest tuner ind på stationen, er der ofte kun 10.000 sæt ører klistret til til radioen, der er landsdækkende, det skriver Politiken.

Radio24syv var ellers et prestigeprojekt for den tidligere VK-regering og får årligt støtte op imod 100 millioner kroner.

Medieforsker og professor Stig Hjarvad fra Københavns Universitet er langtfra imponeret.

- Det er ikke imponerende. Og der er ikke meget, der tyder på, at det koncept, de anvender, kan udvikle sig til en meget større succes end i dag, siger han til Politiken.

Morgenfladen er der hvor Radio24syv har flest lyttere. Her svinger tallet fra 8.000 - 14.000 lyttere. Om eftermiddagen er de fleste programmer kun begunstiget af 5.000 lyttere.

Til sammenligning har ar P1 konstant mellem 40.000 og 75.000 lyttere til morgenfladen og mellem 30.000 og 60.000 om eftermiddagen, skriver avisen.

Det går også langt bedre for lokal- og regionalradiostationer som Radio ABC, Radio Mojn, Radio Diablo, Radio Sydhavsøerne og Skaga FM, der kan mønstre lyttertal, der på ugebasis overstiger en million lyttere. Disse stationer får i en sammenslutning af i alt 23 radiostationer leveret landsnyhedsudsendelser fra Nyhedsbureauet Newspaq.

Radio24syvs direktør Jørgen Ramskov erkender, at lyttertallene skal være bedre om et år. Han lægger dog vægt på, at radiostationen hele tiden udvikler sig positivt.

Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby mener, at indholdet på Radio24syv er vigtigere end antallet af lyttere.

- Jeg synes, deres udenrigspolitiske magasin er meget stærkt, det er nogle af debatprogrammerne også. Samtidig er der etableret nye værtsroller, hvor værterne har holdninger. Det er lykkedes at udvikle radiomediet, og Radio24syv har også fået DR til at oppe sig, siger hun til Politiken.

Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus er en af de 5.000 lyttere, der tuner ind på 100 millioner kroner kanalen.

- Radio24syv laver fantastik radio. Det er en af mine yndlingsradioer, siger han til avisen.

Partierne vil nu se på, om Radio24syv skal kunne genudsende flere programmer, så der bliver mere tid til at producere kvalitetsprogrammer.

Radio24syv har til gengæld succes med podcasts, der er hentet to millioner gange.

Kilde: Politiken