Medierne sviner Nilsson: Fiasko og tøsedreng!
Det er de kedelige overskrifter, aviserne har fundet frem om FC Københavns indsats i går. Foto: Casper Ravnsted-Larsen
De danske medier langer ud efter FC København-holdet og deres nye træner, efter de i går hjemme tabte til Plzen fra Tjekkiet.

"Svenskeren blev revet rundt ved tavlen og dumpede i både skriftlig og mundtlig tjekkisk med et brag! En pinlig indsats af københavnerne, der i den grad fik plzneren galt i halsen."

Sådan lyder den hudløse og bramfri analyse fra Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, dagen derpå. FC København tabte i går 1-3 på hjemmebane til ukendt tjekkisk hold i første kamp om en plads i Champions League.

Allan Olsen langer ud efter københavnernes træner, Rolands Nilssons, beslutning om kun at spille med én angriber, Dame N'Doye, og bag ham spille med midtbanespilleren Claudemir som hængende angriber. Nilsson tog med beslutningen i rollen som tøsedreng, skriver han.

"Det er oven i købet ikke engang noget, FCK'erne har trænet, og derfor virker det som en panikløsning af Nilsson, der også fik sendt en ordentlig begmand til César Santin og Morten Nordstrand med det valg," skriver han.

Heller ikke B.T.'s sportsredaktør, Jacob Staehelin, lægger fingre imellem.

"Jeg fatter heller ikke, hvordan man kan lade være med at bruge de nødvendige kræfter på at lukke ned for Pavel Horvath. Jeg mener - han var jo ikke noget lyn. Men med den tid og plads kunne han jo strø afleveringerne, som han ville," skriver han.

Han kalder desuden den manglende opdækning "en åbenlys taktisk brøler" og samler det hele under overskriften "Fiasko, fiasko, fiasko".

I Berlingske bemærker Flemming Fjeldgaard sig især FCK'ernes dårlige forsvarsspil.

"Tjekkerne må i dag stadig more sig over, hvor nemt det var at blive farlige," skriver han.

Kilder: BT, Berlingske og EB