Mediekonge rives rundt i skandalesag
Rupert Murdoch sammen med chefen for den lukkede News of the World, Rebekah Brooks, som også er indkaldt til at forklare sig. Foto: Polfoto, AP, Ian Nicholson / POLFOTO
Rupert Murdoch er blevet indkaldt til en høring det engelske parlament i sagen om ulovlige aflytninger. Det er hans sjette undersøgelse.

Alle vil have en bid af Rupert Murdoch for tiden.

Verdens 117. rigeste mand, der ejer den nu lukkede skandaleavis News of the World, er blevet indkaldt til en høring i det engelske parlament om News of the World-journalister, der angiveligt har bestukket politifolk for at få historier. Det skriver Bloomberg.

Det er parlamentets komite for kultur, medier og sport, der nu vil høre mediemagnatens forklaring på journalisternes metoder.

"Politiundersøgelsen er den vigtigste og vil føre til straffesager mod nogle personer. En del af problemet med denne historie er, at hver dag har budt på nye afsløringer. Jeg har givet op i forhold til at blive overrasket," siger komiteens formand, John Whittingdale til Sky News.

Dermed er Rupert Murdoch nu involveret i mindst seks undersøgelser.

Dels skal han redegøre for de kritisable metoder på den nu lukkede tabloidavis News of the World, og dels arbejder Murdoch for at overtage tv-netværket British Sky Broadcasting, hvilket også har givet anledning til kritiske spørgsmål fra britiske politikere, der nu tøver med at give grønt lys til overtagelsen.

Tidligere premierminister Gordon Brown har leveret en hård kritik af den britiske afdeling af Rupert Murdochs medieempirium, News International, for de hackermetoder, som journalister ansat på organisationens medier har brugt for at finde historier.

"Jeg ved, at der i to tilfælde er absolut bevis for, at News International hyrede folk til at gøre dette, og at de folk er kriminelle, kendte kriminelle, som i visse tilfælde har haft en historik med vold og svindel," sagde Gordon Brown, der selv er blevet hacket af journalisterne, til BBC.

Kilde: Bloomberg og Financial Times