Medie: Trumps tætte rådgiver efterforskes i Rusland-sag
Efterforskere af Ruslands indblanding i valg har kig på en af præsident Trumps tætte rådgivere, skriver avis.

En af præsident Donald Trumps nuværende tætte rådgivere efterforskes i forbindelse med Ruslands indblanding i det amerikanske præsidentvalg og et eventuelt samarbejde med Trump-kampagnen.

Det skriver The Washington Post fredag. Avisen citerer kilder med indsigt i efterforskningen.

Kilderne oplyser dog ikke, hvilken person der er tale om.

Derudover understreger The Washington Posts kilder, at efterforskerne fortsat er meget interesseret i personer, som tidligere har haft indflydelse på Donald Trumps præsidentkampagne og administration.

Heriblandt den fyrede nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og den tidligere kampagneleder Paul Manafort.

Flynn måtte gå af som sikkerhedsrådgiver i februar. Her kom det frem, at han havde løjet om, at han havde haft adskillige samtaler med den russiske ambassadør i USA om de amerikanske sanktioner mod Rusland.

Blandt nuværende embedsmænd, der har erkendt at have haft kontakt med russiske embedsmænd, er Trumps svigersøn, Jared Kushner, justitsminister Jeff Sessions og udenrigsminister Rex Tillerson.

Tidligere på ugen udnævnte vicejustitsminister Rod Rosenstein en særlig anklager, der skal stå i spidsen for en undersøgelse af Ruslands indblanding i valget.

Det blev den tidligere FBI-chef Robert Mueller, der skal stå i spidsen for undersøgelsen.

Han kan selv vælge sin stab og er ikke forpligtet til at holde justitsministeren løbende orienteret. Som særlig anklager har han desuden beføjelser til at rejse tiltale mod eventuelle mistænkte.

Undersøgelsen kommer, efter at især præsident Trumps demokratiske modstandere har krævet en uafhængig undersøgelse af Ruslands påståede forsøg på at påvirke præsidentvalget i USA til fordel for Trump.

Udnævnelsen af en særlig anklager fik præsidenten til at kalde undersøgelsen for en "heksejagt" mod ham. Han benægter ethvert samarbejde med Rusland.

/ritzau/
via Listen To News