Medie: Trump har afsløret hemmelige oplysninger for Rusland
Donald Trump (midten) begyndte angiveligt under mødet med russisk udenrigsminister Sergej Lavrov (tv) og ambassadør Sergej Kisljak (th) at afsløre detaljer om en terrortrussel fra Islamisk Stat, som relaterer sig til brugen af bærbare computere om bord på fly. Foto: Ho/AFP
Ved at afsløre hemmelige informationer over for Ruslands udenrigsminister har Trump risikeret en vigtig kilde.

USA's præsident, Donald Trump, afslørede tophemmelige informationer over for den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør under et møde i Det Hvide Hus i sidste uge.

Det oplyser nuværende og tidligere amerikanske embedsmænd ifølge The Washington Post.

Embedsmændene fortæller videre, at Trumps afsløringer har sat en vigtig efterretningskilde knyttet til Islamisk Stat på spil.

Informationerne, som Trump videregav, var blevet leveret af en samarbejdspartner til USA gennem en aftale om deling af efterretninger.

Oplysningerne bliver betragtet som så følsomme, at kun en begrænset skare indenfor den amerikanske regering samt blandt kredsen af allierede er bekendt med dem, oplyser embedsmændene.

Ifølge The Washington Post begyndte Trump under mødet således at afsløre detaljer om en terrortrussel fra Islamisk Stat, som relaterer sig til brugen af bærbare computere om bord på fly.

Samarbejdspartneren havde ikke givet USA tilladelse til at dele materialet med Rusland.

Ifølge embedsmændene har Trump med sin beslutning risikeret samarbejdet med en allieret, der er tæt på Islamisk Stats inderkreds.

Efter Trumps møde med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, og den russiske ambassadør i Washington, Sergej Kisljak, tog de højtstående embedsmænd i Det Hvide Hus skridt mod at begrænse skaderne ved at kontakte efterretningstjenesterne CIA og NSA.

- Dette er kodeordsinformation, siger en amerikansk embedsmand, der er bekendt med sagen. Han henviser til oplysninger, der hører til blandt det øverste klassifikationsniveau, og som bruges af spionagenturer.

- Trump afslørede mere information over for den russiske ambassadør, end vi har delt med vores egne allierede, tilføjer den unavngivne embedsmand.

I sidste uge fyrede præsidenten James Comey som øverste chef for FBI. Fyringen kommer, mens FBI er midt i sin undersøgelse af forbindelser mellem Rusland og Trumps valgkampagne sidste år.

/ritzau/