Medie: Kevin Magnussen er tæt Formel 1-comeback
Autosport skriver, at den danske racerkører Kevin Magnussen på onsdag i Paris præsenteres hos Renault.

Racerkøreren Kevin Magnussen kan meget vel gøre comeback i Formel 1 efter et års fravær.

Den tidligere McLaren-kører er ifølge det anerkendte motorsportsmagasin Autosport meget tæt på at lande en aftale med Renault, hvor han i 2016 skal erstatte venezuelaneren Pastor Maldonado.

Autosport skriver, at kilder tæt på forløbet bekræfter, at Magnussen vil underskrive en aftale inden for de nærmeste dage.

Kontrakten mellem Magnussen og Renault vil blive offentliggjort på onsdag i Paris, skriver mediet.

Den franske bilfabrikant Renault er ifølge Autosport blevet uenig med Maldonados mangeårige sponsor, det statsejede venezuelanske olie- og gasselskab, PDVSA.

Uenigheden betyder, at Maldonados kontrakt vil blive bragt til ophør, skriver Autosport.

Der skulle dog være en lille mulighed for, at de to parter kan vende tilbage til forhandlingsbordet og løse knasten. Men det er højest usandsynligt, skriver Autosport og beretter, at Renault derfor har rettet blikket mod den 23-årige dansker.

Formel 1-holdet havde ellers i september sidste år bekræftet Maldonado som en del af teamet i 2016, men dengang hed holdet Lotus. Sidenhen er man blevet overtaget af Renault.

Autosport skriver, at Renault i første omgang var indstillet på at beholde venezuelaneren, men senere er bilfabrikanten havnet i en strid med Maldonados sponsor, PDVSA, der år efter år har lagt et stort millionbeløb for at sikre ham en plads i Formel 1.

Kevin Magnussen fik sin debut i motorsportens kongeklasse i 2014 hos britiske McLaren, men det blev blot til en enkelt sæson for den unge dansker. Sidste år valgte McLaren i stedet at satse på veteranen Jenson Button og Fernando Alonso, der blev hentet hos Ferrari.

Hvis Magnussen bliver præsenteret hos Renault vil han få Jolyon Palmer som makker.

Palmer er i 2016 debutant i Formel 1. Forud for den kommende sæson har den 25-årige brite overtaget sædet fra franske Romain Grosjean.

/ritzau/