Medie: Kasi-Jesper har mistet 359 millioner
Jesper 'Kasi' Nielsen har blandt andet brænd millioner af på at poste penge i Brøndby IF. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
Jesper Nielsen, der fredag forlod AG København, har i sit firma tabt 359 millioner kroner i løbet af et år.

Det var ikke bare en følelsesmæssigt presset Jesper Nielsen, der fredag forlod sit post som bestyrelsesformand i håndboldklubben AG København med beskeden om, at han også vil af med sin store ejerandel i klubben.

Forklaringen lød, at presset fra særligt Ekstra Bladet var blevet for stort, men meget tyder imidlertid på, at forklaringen også er økonomisk.

Det står klart, efter at hans personlige selskab Dacamase sent fredag aften afleverede sit stærkt forsinkede regnskab for 2011, skriver ekstrabladet.dk.

Tabet lyder på hele 359 millioner kroner, der betyder, at Kasi-Jespers formue reelt er forsvundet. For blot et år siden stod der næsten 400 millioner kroner på kontoen.

Nu står der knap syv millioner kroner, skriver ekstrabladet.dk.

Regnskabet afslører da også, at Jesper Nielsen har særdeles svært ved at leve op til sine mange forpligtelser over for blandt andet AG København og tyske Rhein-Neckar Löwen.

Det erkender Jesper Nielsen da også selv.

- Efter status er der trukket på selskabets likvider til honorering af andre koncernselskabers forpligtelser samt til sikring af driften i koncernens selskaber generelt.

- Koncernen er likviditetsmæssigt afhængig af, at der i koncernen og relaterede selskaber realiseres aktiver, og trækket på selskabets likvider kan derfor være risikobehæftet, forklarer Jesper Nielsen i ledelsesberetningen ifølge eb.dk.

Jesper Nielsens regnskab stemmer påfaldende godt overens med den forklaring, en økonom har på bestyrelsesformandens afgang i AG København.

- Jesper Nielsen skraber bunden rent økonomisk, siger Troels Troelsen fra CBS, Handelshøjskolen i København, som har fulgt Jesper Nielsens og AGK's udvikling tæt de seneste år, til Politiken.

- Og lige nu skulle han vælge mellem at beholde nogle millioner til sin familie, så han ikke ender med bare at køre rundt i en Ford Escort.

- Han har brugt pressen til at brande sig selv, klubben og spillerne på vejen op, og nu forsøger han så at bruge pressen igen på sin vej ned, siger Troels Troelsen til Politiken.