Medie: Aarhusiansk milliardær vil sælge livsværk
Henrik Lind vil ifølge avisen sælge sit livsværk for flere milliarder. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix.
Den 49. rigeste dansker, Henrik Lind, er ifølge Berlingske Business ved at sælge sit livsværk Danske Commodities for flere milliarder.

13 år efter, at Henrik Lind startede sin virksomhed Danske Commodities op, planlægger han at sælge den for flere milliarder. Det skriver Business.dk.

Ifølge mediet er salgsprisen for selskabet mellem tre og fire milliarder kroner.

Selv er rigmanden, der med en formue på 2,2 mia. kr. er nummer 49 på listen over de rigeste danskere, tavs.

- Der opstår fra tid til anden rygter om Danske Commodities i markedet, og vi har som fast politik ikke at kommentere disse rygter, skriver Henrik Lind i en sms til Berlingske Business.

Lego-familien er Danmarks rigeste, men hvem følger efter? Det kan se på denne liste.

Danske Commodities har 280 ansatte og hovedkontor i Aarhus. Virksomheden handler med energi, el og gas på tværs af landegrænser. Så hvis der er overproduktionen af energi et sted, kan det sælges til et sted, hvor der er mangel på energi.

De seneste år har været turbulente for virksomheden. Sidste år valgte Henrik Lind at fyre den daværende direktør Dirk Mausbeck og selv træde til som direktør igen. Året endte med et stort overskud, da 2016-regnskabet viste et plus på 251 mio. kr. 

Henrik Lind har også penge i rederiet Mols-Linien og GreenMobility, der laver elbiler, som kører i byer på delebasis. Derudover har han investeret i en række banker, blandt andet Danske Andelskassers Bank, Østjydsk Bank, Djurslands Bank og Skjern Bank.

En anden jysk rigmand har ikke samme succes som Henrik Lind, for han lider store tab. Læs mere om det her.