Matti Breschel må melde afbud til VM

Når VM i cykling ruller af stablen bliver det uden det store danske VM-håb Matti Breschel, der må melde afbud efter styrt.
Sådan kommer cykelfans ikke til at se Matti Breschel til VM. Her vinder danskeren en etape i Vuelta a Espana.
Sådan kommer cykelfans ikke til at se Matti Breschel til VM. Her vinder danskeren en etape i Vuelta a Espana. Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza / POLFOTO

Danske cykelfans må undvære VM-håbet Matti Breschel, når der kører om verdensmesterskaberne den 25. september i København.

Medaljehåbet Matti Breschel må nemlig melde et bittert afbud. Det sker efter hans styrt i Vuelta a Espana i sidste uge.

Cykelrytteren har pådraget sig et brud i hånd, der er så kompliceret, at der skal sættes en plade ind. Han bliver i dag opereret og når ikke at hele tidsnok til VM.

"Med Mattis afbud vil jeg trække udtagelsen af de seks danske VM-ryttere til i slutningen af Tour of Britain. Her vil jeg udtage de seks individuelt bedste danske ryttere. Vi har stadig gode ryttere, der kan sidde med i finalen ved VM," siger Danmarks Cykle Unions sportschef Lars Bonde i en pressemeddelelse.

Han erkender, at tabet af Matti Breschel svækker VM-chancerne, men er samtidig fortsat optimist.

"Men at Matti er ude betyder at vi skal køre mere aggresivt inden finalen. Den endelige taktik vil dog blive afgjort af de individuelle præstationer frem til VM," siger sportschefen.

Håbefulde ryttere skal levere varen til Tour of Britain, der køres fra den 11. til den 18. september.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.