Administration 

Matthesen udgiver livsstilsbog: Træt af falske profeter

Underholdning
Anders Matthesen med begge hænder på sine kinder han ser eftertænksom ud
I bogen introducerer Anders Matthesen gennem sit alter ego A. Matthesen dronesynet - ej at forveksle med helikopterperspektivet. Fremfor at fokusere på den sorte prik skal man i stedet kigge på den hvide væg. - En helikopter larmer også, så du skræmmer dem, du skal betragte, væk, kan man sige. Dronen hænger der bare helt lydløst og betragter. Det er den sindstilstand, du vil få, når du kigger på dig selv med dronesyn, siger A. Matthesen. (Arkivfoto). (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Anders Matthesen har gennem sit alter ego A. Matthesen forfattet bogen "Livsstil er en livsstil".

Livsstilscoach, firstmover, selvhjælpsguru, ernæringsekspert, krystalhealer, hestehvisker, åndemaner, lykkejæger, regnbuefanger, vægtvogter, stifinder, flottenhejmer med baggårdspuma i ascendanten samt autodidakt indretningsarkitekt.

Multikunstneren Anders Matthesen står bag bogen "Livsstil er en livsstil", som er forfattet af hans alter ego A. Matthesen.

Ifølge forfatteren er "Livsstil er en livsstil" en selvhjælpsbog, der kan hjælpe dig til at hjælpe dig selv - med selvhjælp.

- Jeg syntes, verden trængte til sådan en bog - og så kedede jeg mig under karantænen. Og så var jeg lidt træt af de mange falske profeter på markedet, fortæller Anders Matthesen.

- De fleste livsstilseksperter har ikke meget humor og tager sig selv meget alvorligt. Jeg tror mere på komikken. Jokes kan rent faktisk ændre ens liv. Og det kan bøger åbenbart også, lyder det fra den 46-årige multiartist.

Anders Matthesen med hvidt tøj og et smil der er et guddommeligt lys over ham
Man siger som bekendt, at et billede siger mere end tusind ord, og i "Livsstil er en livsstil" suppleres ord og anekdoter med en øm billedside. A. Matthesen er foreviget i alt fra åbenstående skjorte med vinden blæsende i det karseklippede hår til nonchalant liggende i et badekar og i øm omfavnelse med en porre. A. Matthesen har fået knipset fotoseancen af en ægte livsstilsfotograf. - Hun har prøvet det før det der med brombær på egetræsborde og svensk landlig idyl med sejlgarn og stikkelsbærkompot på flaske, forklarer han. Sarah Sanctuary Williams/PR-foto/Free

Oneliners og Gajol-klingende citater begyndte under coronapandemien at poppe op fra Anders Matthesens Instagram-profil, hvor han indtog rollen som coachen og alter egoet A. Matthesen. Og siden begyndte de også at tage form som en bog.

Spørger man Anders Matthesens alter ego A. Matthesen er denne bog ikke endnu en i rækken af selvhjælpsbøger skrevet af selvudnævnte eksperter, der med deres unikke tilgang giver garanti for stramme baller med kagekuren, eller hvordan man slår sin løberekord ved at visualisere en raket.

Ifølge A. Matthesen er der ikke den store forskel mellem ham og selve Anders Matthesen. Alter egoet A. Matthesen er hans fulde potentiale, lyder det fra hovedpersonen selv.

- Jeg ved ikke, hvad fanden det var, der gjorde, at jeg lige pludselig en eller anden dag tænkte: Nu sætter jeg mig ned. Jeg tror, jeg kedede mig - og så begyndte jeg at skrive en lille smule. Og så sendte jeg det til min redaktør, og hun sagde bare med det samme: Det der må vi ikke snyde resten af verden for! Der er vigtige budskaber og kæmpe sandheder, fortæller A. Matthesen.

- Jeg synes, at livsstil bare er blevet noget, man bare tager ned fra hylden i bogform. "Nå, hvad siger du, B.S.? Nå, hvad siger du, Christian Stadil? Nå, hvad siger du, Christiane?" Eller hvem det nu er. Så læser man lidt og sætter den tilbage på hylden, hvor jeg i stedet siger: Livsstil er en livsstil.

Komikeren på en mark han dufter til korn
Anders Matthesen begyndte at rappe som 12-årig under navnet DJ And. Mellem numrene lavede han længere og længere sekvenser og blev opfordret til at deltage i DM i standup. Han kom på andenpladsen og begyndte at optræde på comedyklubber rundt om i landet og præsenterede siden sit første onemanshow, "Fra ende til Anden", i 1998. Det helt store gennembrud kom, da han lavede sketcher til DR's "Børneradio" og udgav pladen "Hva' snakker du om?" med en række af indslagene. Siden har han lavet adskillige anmelderroste shows, udgivet rapplader, lavet julekalenderen "Jul på Vesterbro" og filmatiseret sine "Ternet Ninja"-bøger og fortællingen om "Terkel i knibe". Og det er blot et udpluk af den 46-årige multikunstners omfangsrige repertoire. Sarah Sanctuary Williams/PR-foto/Free

- Det er en måde at leve på. Og på den måde synes jeg, at titlen er rammende. Det er noget, man skal tilse hver dag. Der er mange falske profeter. Det har jeg set på i mange år. Alle dem, der hævder at have lykken til salg.

Det hævder A. Matthesen selv, at han ikke har.

- Ligesom de buddhistiske munke går og tigger, så er det ikke, fordi de ikke vil lave noget. Det er for at give andre folk muligheden for at give dem en almisse og muligheden for at lade folk forbedre deres karma. Og derfor lever de fleste buddhistiske munke som tiggere for at forbedre andres karma. Og vi er lidt ude i det samme, siger han og uddyber:

- Hvis folk går ud og køber min bog, så investerer de i deres egen lykke, og på den måde er det egentlig ikke for min skyld, at bogen koster penge - det er for folks egen skyld. Og så går alle pengene ubeskåret til børn. Mine børn.

Og apropos børnene, så får poderne højtlæsning dagligt, fortæller A. Matthesen.

- På et eller andet tidspunkt kan det være, at de river sig løs fra reden og går deres egen vej. Og der føler jeg, at det mindste, jeg ligesom kan give dem, er de guldkorn og værktøjer, jeg selv har erfaret, siger han.

- Og så må det være op til dem at sortere i det og lave de fejl, det vil afstedkomme, og så måske finde tilbage til bogen.

Komikeren med briller og en bog
- Den visdom, jeg lægger for dagen, og de paroler, jeg kommer med, er noget, man måske kan sige, er opstået på trods. Ligesom en lotusblomst blomstrer i mudderet. Uden at trutte i eget horn vil jeg sige, at jeg har været min egen fakkel og mit eget lys, lyder det fra Anders Matthesens alter ego A. Matthesen. Sarah Sanctuary Williams/PR-foto/Free

Uden at spoile for meget, så kan man blandt andet lære at kurere træthed med søvn og opnå erkendelsen af, at hvis lykken ligger i at være tynd, så var der nok lidt flere, der var det.

- Da jeg fik det sorte bælte i at leve, syntes jeg, at det var det på tide at give videre. Bogen kunne være en moderne Emma Gad. En dannelse til de unge. Det dur jo heller ikke længere at lære at spise pænt med Anders And-blade under hver arm, siger A. Matthesen og tilføjer:

- Jeg håber da, at folk bliver lykkelige af den. Måske finder de noget, de kan bruge, eller også vil de forhåbentlig hygge sig med den.

"Livsstil er en livsstil" er netop udkommet på forlaget Gyldendal.

/ritzau/

Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Pratola Peligna
Livsstil

Billedskøn italiensk by sælger ejendomme for én Euro

hotellet i brand
Krimi

Brand slukket i badehotel - intet kan reddes

Aage Svenningsen
Nyheder

Kovending: Bryghus vil stadig lave øletiketter til partier

en mand rydder fortov for sne
Livsstil

Forpligtelser som husejer - hvor klog er du?

hestens sår
Krimi

Hestemishandler

er på fri fod

vindmølle
Nyheder

CO2-skandale: Kommuner tæller samme strøm to gange

billede fra auktionen
Underholdning

Maleri af Picassos elskerinde solgt for vild sum

Café Fuglereden
Nyheder

Ikonisk værtshus overlever dødsdom

vikinger
Nyheder

Undskyld Columbus: Vikingerne var først

valg
Nyheder

Efter få timer: Hærværk mod valgplakater 

Asta Björk
Kendte

Vild med dans:

Par laver ny sang

Brand søndervig
Nyheder

Badehotel i brand

Ambassadør uønsket i tyrkiet
Nyheder

Her er Danmark ikke velkommen

richard gere
Nyheder

Richard Gere: Vil vidne mod italiensk politiker

Søren Pilmark
Kendte

Søren Pilmark: Vigtigt at bevare barnligheden

corona
Nyheder

Fjerde dag i træk: Flere end 1000 coronatilfælde

ulla terkelsen
Kendte

Ulla Terkelsen om tab af søster: - Jeg fik det skidt og kom på hospitalet

billede fra messe
Nyheder

80 år gammel fabrik sendt til tælling:
- Det er trist

Kongsdal Gods
Nyheder

Tre-cifret millionhandel:

Historisk dansk
gods solgt

billede af politibil
Krimi

Cyklist stødte sammen med trailer - nu er cyklisten død

person bliver vaccineret
Sundhed

Afstemning:
Skal du vaccineres
mod influenza?

person bliver vaccineret
Sundhed

Apotekerne har allerede vaccineret lige så mange som hele sidste sæson

Lindy Aldahl
Kendte

Tv-kendis går konkurs

chili
Mad og drikke

Obs:
Der kan være
mug i din chili

cpr
Nyheder

Kommuner svigter: Holder ikke øje med ansattes CPR-snageri

Michael Katz Krefeld og Karina Frimodt på dansegulvet.
Film og TV

Vild med dans:

Krefeld smidt hjem

politbil med udrykning
Krimi

Ældre ægtepar overmander indbrudstyv 

Remee og Mathilde Gøhler
Kendte

Remee jubler:

Er blevet far igen

Robert Durst i retten
Nyheder

Kendt mangemillionær sigtet for endnu et drab

Alec Baldwin
Nyheder

Medie: Der var et skarpt skud i Baldwins pistol

Mand i fiskebutik
Mad og drikke

Kendt fiskehandel får sur smiley

Københavns byret
Krimi

Taxi i vanvidskørsel:

Vognmand mister sin bil

Tina Lund
Kendte

Indbrud hos Forsidefrue

nicklas bendtner går på gaden iført jakke og slips
Kendte

Nicklas Bendtner kæmper

for sin Porsche

skilt om fugleinfluenza står ved vej
Nyheder

Fugleinfluenza igen

på vej til Danmark 

kvinde i rødt outfit poserer
Kendte

Britisk stjerne:

Jeg er for klog

til Hollywood

tog holder på banegård
Sport

Ingen tog mellem

Jylland og Fyn

alec baldwin med hånden for munden
Nyheder

Ekspert: I USA

bruger man rigtige

våben på filmset

dansere på dansegulvet
Film og TV

Vild med dans-stjerne:

Jeg har taget min

krop tilbage

alec baldwin poserer med sin kone
Film og TV

Baldwin-ulykken:

Ikke første gang

film koster liv 

brandmænd i aktion efter eksplosion
Nyheder

Mange dræbt i eksplosion

på sprængstof-fabrik

alec baldwin kigger
Kendte

Alec Baldwin dræber

kvinde under

optagelser 

Sport

Dansk stjerne

overdynges med

hadbeskeder

fodboldspillere jubler
Sport

Italien i chok:

Mourinhos stjerner fik

bank af norske miniputter

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Dronningen har

været indlagt

krøllet valgplakat
Nyheder

Ups: Valgplakater

opløses i regnen

politiafspærring på gade i mexico
Nyheder

To turister dræbt

i bandekrig 

par smiler
Nyheder

Brian Laundrie

fundet død 

james bond
Film og TV

Vild succes:

Alle elsker James Bond

Thailand
Nyheder

Thailand: Åbner for vaccinerede danskere 

asta
Kendte

Vild med dans-kæreste: Ramt af angst

dino
Nyheder

Skelet af kæmpedino:

Solgt for 50 millioner

Radio Laud
Underholdning

Radio Loud vil hedde 24syv

Andreas Jessen
Kendte

Dansk skuespiller

scorer stor rolle

Markbrande syrien
Nyheder

Syrien: 24 henrettet for naturbrande

Nyheder

Nu kommer de første ejendomsvurderinger 

corona
Nyheder

Corona-pille måske på vej

vild med dans
Kendte

Vild med dans:

De ryger ud

cihgaretter
Krimi

Fire års fængsel og 71 millioner i bøde

Nyheder

USA og Danmark:

Styrker militært samarbejde

et liolle insekt på et gulv
Dyreliv

Pas på:

Nyt skadedyr spreder sig med lynets hast

en stikkontakt
Nyheder

Danskerne frygter stigende elpriser

To midaldrende politimænd taler ved et pressemøde
Krimi

Politi finder ligdele i sag om drab på 22-årig

Aber på en trappe i Indien
Helt vildt

Mand dør da aber kaster mursten efter ham

to ben med to forskellige sko på fødderne
Sundhed

Gnaver skoen? Sådan undgår du at få vabler

Portræt af gråhåret dame
Kendte

Kræftfrie Andrea Elisabeth Rudolph bliver vært

En SUV foran en trappe
Biler

Tesla buldrer derudaf 

En mørkhåret kvinde smiler
Kongelige

Meghan Markle vil have betalt barsel 

Trump råber ud med hånden i vejret
Nyheder

Donald Trump laver sit eget sociale medie

Isbjerg i fjord
Nyheder

Forskere leder efter diamanter på Grønlands havbund

skilt med skovskidning forbudt
Nyheder

Nye skilte skal stoppe skovskidere

Den lettiske premierminister, Krišjanis Karinš
Corona

Voldsom smittestigning:

Europæisk land lukker

ned i fire uger

Scene fra the wire
Film og TV

Her er årtusindets bedste TV-serie

Nyheder

Bortvist elev tilstår 17 drab

Jair Bolsonaro
Nyheder

Dropper drabsanklager mod præsident

brugte ting
Nyheder

Brugte møbler hitter - men bordet fanger

tre kvinder poserer ved galla
Kendte

Diamantdronningen:

Køb mine børn

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Fik nej fra lægen:

Dronningen aflyser

Sport

Jeanette Ottesen:

Undskyld, jeg ramte forbi

Politi og redningsmandskab til stede ved å
Krimi

Død kvinde

fundet i å