Massefyringer i den danske bankverden
Jyske Bank alene står til at skulle af med 250 medarbejdere. 150 har allerede pakket deres ting. Foto: Tobias Selnæs Markussen / POLFOTO
Både Danske Bank og Spar Nord varsler fyringer. Det sker efter Jyske Bank her til morgen fyrede 150 og varslede yderligere 100 fyringer.

De danske bankansatte må ryste i bukserne i de her dage. Flere banker varsler nemlig fyringer efter Jyske Bank i morges satte gang i nedskæringerne med 150 øjeblikkelige fyringer.

Spar Nord vil af med 50 og ifølge Bloomberg står Danske Bank overfor at gøre organisationen 1500 medarbejdere mindre over de næste syv år. En del af dem bliver sandsynligvis afskediget på kreativ vis som f.eks. tidligere tilbagetrækning.

Amagerbankens og Fjorbank Mors' krak i år, har betydet, at flere udenlandske investorer undgår de danske banker, skriver internetavisen.

Jyske Banks fyringer kom på trods af et overskud før skat på 318 millioner kroner i første halvår af i år, og det er den første massefyring i bankens 44-årige levetid, siger fællestillidsmand i banken, Haggai Kunisch, til DR Nyheder.

Finansforbundet kritiserer Jyske Bank for at være alt for drastisk i det øjeblikkelige farvel til 150 medarbejdere. For selvom tiderne er trange, så er Jyske Bank grundlæggende sund.

"Derfor er det sørgeligt, at banken vælger at afskedige medarbejdere, som kunne have bidraget til at få banken frem til bedre tider. Ikke mindst er det sørgeligt for de medarbejdere, der i dag har mistet deres job," lyder det fra Kent Petersen, formand for Finansforbundet.