Mary varmer op til fødselsdag
Mary deltog onsdag i åbningen af den danske modeuge sammen med direktør for Danish Fashion Institute, Eva Kruse. Foto: Unger Anthon/Polfoto
Fredag kan kronprinsesse Mary fejre sin 44-års fødselsdag, men inden da står den torsdag på flere arrangementer for den kommende fødselar.

Kronprinsesse Mary får ikke meget tid til at forberede fødselsdagsfestivitas, inden hun fredag kan puste 44 lys ud i lagkagen sammen med familien på Amalienborg. Torsdag er kalenderen nemlig fyldt med offentlige arrangementer.

Dagens program for kronprinsessen begynder i eftermiddag kl. 13, hvor hun taler ved en konference om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i humanitære kriser. Det foregår på Christiansborg Slot, oplyser Kongehuset.

Bag konferencen står blandt andet organisationen Sex og Samfund og Udenrigsministeriet.

Senere på dagen skal kronprinsessen overrække en pris.

Det foregår i Skuespilhuset, hvor Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2016 skal uddeles. Arrangementet er kommet i stand i forbindelse med World Cancer Day og begynder kl. 18.10.

Fredag er der ikke offentlige opgaver for kronprinsessen, som dermed kan koncentrere sig om sin egen fødselsdag. Et arrangement, som hun ifølge Ekstra Bladet glæder sig til.

- Det bliver forrygende, sagde en veloplagt kronprinsesse Mary onsdag, da hun var til åbningen af den københavnske modeuge på Københavns Rådhus. En begivenhed, hvor også kronprinsessens tidligere svigerinde, grevinde Alexandra deltog.

/ritzau/FOKUS