Marianne fra Bagedysten bagte til 100 kolleger: Ville skabe glæde
Mums. Der ventede en banankage-muffin til hver af Marianne Hansens 100 kolleger, da de mødte ind efter efterårsferien. (Foto: Foto: DR / Privat)
Pædagogen Marianne Hansen røg ud i semifinalen i 'Den Store Bagedyst' på DR 1, men hun tager stadig sin passion for det søde bagværk med på arbejde - til glæde for kolleger og børn.

Der dufter ofte af sødt af kage i klasselokalet, når Marianne Hansen er på arbejde. 

Den 40-årige pædagog fra byen Børkop, der ligger lidt uden for Vejle, er blevet et kendt ansigt i mange danske stuer, efter at hun har deltaget i tv-konkurrencen 'Den Store Bagedyst' på DR 1. 

Her har hun fyldt konkurrence-teltet med højt humør og henrykket såvel dommere som konkurrenter med farverigt og kreativt bagværk. 

Marianne Hansen arbejder til dagligt på en stor folkeskole, og hun har altid gået op i at have et stærkt sammenhold med sine kolleger. Det handler om at skabe glæde blandt dem, man arbejder sammen med, og for pædagogen med det karakteristiske grin kan glæden blandt andet findes i kager.

- Det gør både ungerne og mine kolleger glade, når jeg tager mine nye kage-idéer friskbagte med på arbejde. Så kan de være med til at afgøre, om det galt eller genialt. Det er også noget, som jeg kan bruge til at undervise børnene i. De lærer om samarbejde, hvordan man arbejder i et køkken og så har de bare mega sjovt imens, fortæller Marianne Hansen til Avisen.dk.

Hun nåede dog ikke hele vejen til finalen, men måtte se sig stemt ud i semifinalen, der løb over skærmen lørdag.

- Det er selvfølgelig ikke sjovt at ryge ud, men det har givet mig en masse nye venner og gjort mig en fantastisk oplevelse rigere, siger Marianne Hansen.

De små ting   

Én af de kager, som Marianne Hansen i særlig grad blev bemærket for, var hendes banankage.

Den blev kåret til 'verdens bedste' af et enigt dommerpar på programmet, og blev herefter et hit på sociale medier. Marianne Hansens kolleger fik så muligheden for at afprøve dommernes vurdering, da hun bagte 100 banankage-muffins, så der var én til hver kollega. 

- Det var for at sige 'velkommen tilbage', da det var første arbejdsdag efter efterårsferien. Nogle gange kan sådan en dag være lidt svær at trække sig op til, så jeg gjorde det for at skabe noget god mandags-stemning, siger Marianne Hansen.

Marianne Hansen har også bagt mere personlige kager. Her ses en 'ADHD-kage', som hun bagte, da hendes søn har ADHD. 

Det er netop de små ting, der gør forskellen i en travl hverdag, mener hun. Derfor er det vigtigt, at man kan tage sig tid til at stikke hovedet ind til hinanden, eller at man husker at lytte og spørge ind til hinandens liv udenfor skolens matrikel.

- Nogle gange oplever mine kolleger og jeg at stå alene i et klasseværelse eller håndarbejdslokale, mens at der er gang i den og mange børn omkring en. Heldigvis er vi gode til at huske at være der for hinanden og hjælpe, men også hygge os, siger bagedyst-deltageren, der har startet en osteklub med et par af kollegerne kaldet 'Ostedamerne'.

Stolt af indsatsen

De dage i SFO'en, som til tider kan være hektiske, har dog været med til at give en fordel i Bagedysten, lyder det fra Marianne Hansen. 

- Under udfordringerne skal man kunne holde hovedet koldt og bevare overblikket, og der tror jeg, at jeg har en fordel med fra mit arbejde. Når man skal jonglere kagedej, glasur og alt muligt andet, så hjælper det at have prøvet at jonglere en stor omgang 1. klasses-elever, griner Marianne Hansen.   

Eleverne på skolen har været hendes store heppekor, mens programmet har kørt. De mindre elever i SFO'en har været ellevilde efter at være med på bageholdene, mens de store har hængt ud af vinduerne, når deres pædagog kom gående i skolegården.

Derfor bliver det heller ikke helt at komme på arbejde mandag, forudser Marianne Hansen. 

- Jeg er lidt nervøs for at fortælle det til børnene, for jeg vil jo ikke skuffe dem. De har været fantastiske hele vejen, og det gør mig så glad, at de er stolte af det, som jeg har opnået, siger hun.  

via Listen To News