Marco Sørensen: Kevin har mere talent end Palmer

Den danske racerkører Marco Sørensen lykønsker Kevin Magnussen, som er ny Formel 1-kører hos Renault.
Marco Sørensen i sin GP2-racer for nogle år siden. Her hilser han på danske tilskuere.
Marco Sørensen i sin GP2-racer for nogle år siden. Her hilser han på danske tilskuere. Foto: Khan Tariq Mikkel/Free

En af årets største danske sportsnyheder kom, da Kevin Magnussen officielt blev bekræftet som Formel 1-kører hos Renault onsdag eftermiddag klokken 13.46.

Og den 23-årige danske racerkører bliver nu lykønsket af den tidligere Lotus-kører Marco Sørensen, som selv forsøgte at blive Formel 1-kører for holdet i motorsportens absolutte kongeklasse for nogle år siden.

- Jeg synes, det er superfedt. Det er godt for dansk motorsport, at vi har en kører i Formel 1.

- Det tror jeg ikke, at der er nogen, der synes, er træls. Så må vi bare se, hvordan han klarer den derfra, siger Marco Sørensen.

Renault, der købte Lotus-holdet i december, vil være et udmærket sted for Magnussen at udvikle sig, vurderer Marco Sørensen.

- Teamet er velorganiseret. Der er en masse englændere og franskmænd, og når de først begynder at arbejde sammen, så tror jeg, at der kommer noget godt ud af det, siger Marco Sørensen.

Magnussens teamkammerat hos Renault bliver Jolyon Palmer, som lige nu ser ud til at blive den eneste rookie i hele Formel 1-feltet. Palmer er mindre rutineret end Magnussen, der tidligere har kørt en hel sæson for McLaren.

- Det bliver et tæt kapløb. Men jeg er da fortrøstningsfuld om, at Kevin nok skal kunne slå Palmer.

- Jeg anser Kevin for at have mere talent end Palmer. Men tiden må vise det, det er op til ham selv at klare den, lyder det fra Marco Sørensen.

Det første grandprix i Formel 1-kalenderen afvikles 20. marts i australske Melbourne. Her opnåede Magnussen en fornem andenplads i sin Formel 1-debut for McLaren i 2014.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.