Manu og Skaarup på mission i Tingbjerg
Peter Skaarup og Manu Sareen fra henholdsvis Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre startede deres færd gennem Tingbjerg ved den lokale kirke. Foto: Oliver Batchelor/NP / POLFOTO
Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti drog på fælles udflugt til Tingbjerg i København, hvor Hizb ut Tahrir har skræmt muslimske vælgere.

Alle politiske modsætninger lagt til side, da Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti og Manu Sareen fra Det Radikale Venstre besøgte københavnerbydelen Tingbjerg torsdag eftermiddag.

Med en stemmeprocent på 17 ved det seneste folketingsvalg handlede det i stedet om at få vælgerne i det socialt belastede kvarter til at gå til stemmeurnerne.

Og op til valget har den yderligtgående islamiske organisation Hizb ut Tahrir med løbesedler og propaganda forsøgt at få borgerne til at blive hjemme i sofaen.

"Vi synes på tværs af partierne, at der er vigtigt, at vi kommer ud og opfordrer til at stemme. Især set i lyset af, at der har været mennesker ude og sige, at man ikke skal stemme og bruge sin demokratiske ret," sagde Manu Sareen til Newspaq.

Den radikale politiker, der i aften formentlig kan skifte karrieren som medlem af Københavns Borgerrepræsentation ud med Folketinget, var draget til Tingbjerg sammen med Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup.

Og selvom han og formand Pia Kjærsgaard tidligere har vakt opsigt med besøg i bydelen, der er berygtet for en gruppe utilpassede indvandrerunge, var han tryg ved det politiopbud, der kredsede omkring på villavejene.

"Vi har selvfølgelig sagt til politiet, at vi er herude og forventer, at de er her, hvis der skulle ske noget. Men vi håber, at de fleste ser dagen som en demokratiets festdag. Når Manu og jeg kommer ud og anbefaler, at alle går ind og stemmer, det tror jeg, folk kan respektere," sagde han til Newspaq.

Og selv om en gruppe på ti til 12 indvandrerdrenge konstant cirklede omkring de to politikere og presseopbudet, var et enkelt "fuck jer" den mest dramatiske ytring.

Et par af de nysgerrige unge mænd fortalte, at de havde tænkt sig at stemme.

"Jeg stemmer på SF," lød det fra en ung mand ved navn Mohammed.

"Jeg stemmer på Enhedslisten. Hende der Johanne Schmidt-Nielsen er lækker," lød det fra hans kammerat, der ikke ville oplyse sit navn.