Mand anholdt i sag om bombehalsbånd

Den 50-årige australske mand blev anholdt i USA og sigtet for at stå bag den bombeattrap, som var bundet til en 18-årig kvinde i timer.
Madeleine Pulvers forældre kommenterer anholdelsen af en 50-årig mand. Han er mistænkt for at binde en bombeattrap fast til deres datter.
Madeleine Pulvers forældre kommenterer anholdelsen af en 50-årig mand. Han er mistænkt for at binde en bombeattrap fast til deres datter. Foto: AP Photo/Rob Griffith / POLFOTO

En 50-årig australsk forretningsmand er blevet anholdt i USA. Han mistænkes for at stå bag den bombeattrap, der i ti timer var bundet fast på halsen af den 18-årige Madeleine Pulver i Sydney for et par uger siden.

Manden blev arresteret i Louisville i Kentucky i går, skriver avisen The Guardian, i en fælles aktion mellem FBI og australsk politi.

Den 18-årige Madeleine Pulver blev overfaldet i sine forældres hjem i den velhavende bydel Mosman i Sydney. Den maskerede mand brød ind, mens hun var alene hjemme, og satte bomben fast på hendes hals. Inden han forlod hjemmet lagde han en seddel med sine krav. Først da det mange timer senere lykkedes bombespecialister at få fjernet bomben, viste den sig heldigvis at være falsk og uden eksplosiver.

"Der er nogle forbindelser mellem den mistænkte og familien, men ingen direkte forbindelse," siger vicepolitidirektør Dave Hudson fra New South Wales Politi.

Manden har familie både i USA and Australien og laver forretninger i begge lande.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.