Mand anholdt for Randers-bilbombe
Den var her, at bomben gik af d. 24. december omkring 18.30 Foto: Ernst van Norde / POLFOTO
Østjyllands politi oplyser, at de har anholdt en mand for den bilbombe, der blev bragt til sprængning juleaften i Randers.

Politiet har holdt kortene tæt til kroppen i sagen om den bilbombe, der gik af på Vilh. Thomsens Plads i Randers. i Randers juleaften.

Men nu melder Vicepolitiinspektør fra Østjyllands Politi, Michael Weiss, at man har anholdt en 41-årig mand i sagen. Det oplyser Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Michael Weiss, til Newspaq. Men derudover er det sparsomt med oplysninger. Der skulle dog være en relation mellem den anholdte og manden, der var i bilen.

"Vi har klokken tyve minutter over ti anholdt en 41-årig mand fra Randers, der vil blive sigtet for forsøg på manddrab," siger han og fortsætter:

"De oplysninger vi har fået ind i forbindelse med efterforskningen, og det vi også kan se der bliver skrevet om i pressen går på, at der er en familiemæssig relation. Det skal selvfølgelig undersøges nærmere. Men da afhøringen endnu ikke har fundet sted, kan vi ikke sige mere om det," siger Michael Weiss.

Af hensyn til sagens videre efterforskning politiet bede retten om at lukke dørene ved grundlovsforhøret, der foregår i Randers klokken ti i morgen.

Da manden ikke er afhørt endnu, kan politiet endnu ikke sige noget om motivet bag bomben. Mandens bopæl er i øjeblikket ved at blive ransaget af politiet. Michael Weiss oplyser, at manden er kendt af politiet i forvejen, men ikke for noget alvorlig kriminalitet. Men sagen er ikke endevendt endnu, siger Michael Weiss.

"Selvom vi har foretaget en anholdelse i sagen, så er der stadig ret meget omfattende efterforskning tilbage."

Umiddelbart regner vicepolitiinspektøren ikke med, at der vil blive anholdt flere i sagen.

Bomben gik af klokken 18.10 juleaften, og i bilen sad en far og hans tre-årige datter, der begge mirakuløst slap uden skader.