Manchester City-anfører: Vi bliver ved og ved og ved
Manchester City har en komfortabel føring i Premier League, men erfaring gør, at holdets anfører, Vincent Kompany, ikke føler sig helt tryg. Foto: Oli Scarff/AFP
Vincent Kompany husker, da Manchester United satte en føring på otte point over styr og smed mesterskabet.

Premier League-klubben Manchester City fører ligaen med 12 point, har en kamp i baghånden og har vundet de seneste 17 Premier League-kampe.

På papiret ser det godt ud for klubben, men holdets belgiske anfører, Vincent Kompany, maner til besindighed.

Forsvarsklippen var nemlig en vigtig del af det City-hold, der indhentede Manchester Uniteds forspring på otte point i 2012 og tog mesterskabet.

- Jeg ved ikke, om folk kan huske det, men der var seks kampe tilbage, og vi var otte point bagefter, så det er derfor, jeg altid siger: "Nej gutter, vi kan ikke slippe speederen", siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters til britiske medier.

- Vi bliver ved og ved og ved, og ingen på holdet kan tillade sig at underpræstere eller lade paraderne falde, siger den 31-årige belgier.

Onsdag kan holdet udbygge sin Premier League-rekord for flest vundne kampe i træk, når modstanderen hedder Newcastle, og det forventer Kompany, at holdet formår.

- Vi er nødt til at blive ved. Når man er inde i sådan en stime, som vi er, så vil man gerne have lukket kampene hurtigst muligt, så man kan koncentrere sig om den næste, for man ved, hvor lidt der skal til, før man mister den specielle følelse, siger han.

Manchester City vandt mesterskabet i 2012 på bedre målscore end Manchester United, da begge hold endte med 89 point.

I den sidste runde, hvor City mødte Queens Park Rangers, var Kompany og co. nede med 1-2 efter 90 minutter, men to mål i overtiden sikrede mesterskabet.

Vincent Kompany kom til Manchester City fra Hamburger SV i 2008. Det er blevet til 321 kampe for klubben, og han har scoret 17 mål.

/ritzau/