Skal aftensmaden være nem at lave, skal den være billig, og skal vi mon have fisk?
Online-leverandøren RetNemt.dk har undersøgt danskernes daglige dilemma om aftensmaden, og der findes klare regionale forskelle, skriver Dagens.dk.
På Sjælland har man hang til luksus på aftenbordet. På Fyn bliver der langet langt færrest fisk over disken, og i Jylland skal aftensmåltidet være nemt, og hurtigt at tilberede.
Men ikke nødvendigvis billigt, for i Nordjylland, Vestjylland, Vest- og Sydsjælland med øerne, ryger der nemlig gerne gourmetkød og luksusfrostvarer ned i indkøbskurven.
- Det skyldes måske, at transportafstanden til specialbutikker er længere her og mange derfor bruger os på den måde, siger Klaus Toft Nørgaard, direktør og grundlægger af RetNemt.dk.
Men danskerne er et travlt folkefærd generelt, og det præger madlavningen, konkluderer madleverandøren.
Firmaet satser nemlig på måltidskasser med alle ingredienser og opskrift til et aftensmåltid, der kan tilberedes på cirka 30 minutter, fortæller Klaus Toft Nørgaard.
Se historien på Dagens.dk