VORES VALG Lussing-offer truer med politisag
Lussing fra kendtprofessor kan havne på bordet hos politiet i Helsingør. Foto: Colourbox
Ole Krarup risikerer straf for lussing. Men det kræver en anmeldelse til politiet, som måske aldrig kommer.

Den socialdemokratiske folketingskandidat Thomas Horn overvejer lige nu, om han skal politianmelde Enhedslistens 76-årige Ole Krarup.

Det sker, fordi den aldrende politiker i går stak ham en lussing i byrådssalen i Helsingør.

Tidligere i dag ringere Ole Krarup og gav Thomas Horn en undskyldning, ligesom hans ældste datter har været i dialog med socialdemokraten. Men en politisag kan alligevel komme på tale.

"Jeg har snakket lang tid med min kone om det i går aftes. Og der var jeg meget rystet, det skal jeg ærligt sige. Nu skal jeg have snakket med mine partimedlemmer om, hvad der er det rigtige at gøre," siger han til Newspaq.

Episoden udspillede sig i går under en paneldebat i byrådet. Ifølge Thomas Horn udviste Ole Krarup fra starten en meget negativ adfærd.

Derfor spurgte socialdemokraten på et tidspunkt "stille og roligt" Krarup, hvorfor han ikke havde sendt en af sine yngre partifæller, hvis han ikke gad være med i debatten.

"Så rejser han sig op, og siger, 'dit fede dumme svin', og så går han ti meter over, og så får jeg en lussing," forklarer Thomas Horn.

Ole Krarup har siden over for Politiken udtalt, at han ikke mener, der var tale om vold, men det afviser folketingskandidaten.

"Jeg kan stadig mærke slaget i tindingen," slår han fast.

Thomas Horn siger, at mange forhold skal tages i betragtning, før han indgiver en anmeldelse til det lokale politi. Særligt to modstridende faktorer spiller ind i hans overvejelse.

På den ene side bør alle stå lige for loven, påpeger han. Der bør ikke gælde særlige regler, blot fordi man er en kendt ældre herre.

På den anden sider har en samtale med Krarups datter påvirket Thomas Horn. Her fortalte hun om sin fars mentale situation.

"Da jeg stod op i morges var jeg klar til en anmeldelse. Men efter den samtale vil jeg overveje det en ekstra gang," forklarer han.

Enhedslisten har også reageret skarpt over for episoden. Krarup er simpelthen blevet smidt på porten og repræsenterer ikke længere partiet i den igangværende valgkamp.

Skulle han mod forventning blive valgt - hvilket intet dog tyder på - så bliver det som løsgænger.

"Men han vil stå på stemmesedlen. Det kan vi ikke nå at lave om nu," forklarer folketingsmedlem Line Barfoed over for Newspaq.

Hvorvidt Thomas Horn politianmelder sagen, vil han afgøre sammen med sine nærmeste i løbet af lørdagen.