Londons politi i hårdt angreb på Cameron

Ordensmagten i England angriber premiereminister David Cameron for at komme med ulødig kritik af politiets indsats under optøjerne.
David Cameron er under skarpt angreb fra Londons politi, efter han har kritiseret politiets indsats i forbindelse med optøjerne i London.
David Cameron er under skarpt angreb fra Londons politi, efter han har kritiseret politiets indsats i forbindelse med optøjerne i London. Foto: Polfoto, (AP Photo/Stefan Rousseau/PA) / POLFOTO

Premiereminister David Cameron anklagede under et krisemøde i det engelske parlament Londons politi for ineffektivitet i forbindelse med optøjerne i hovedstaden.

Formanden for politiets ledelsesgruppe, Sir Hugh Orde, afviser imidlertid kritikken i et modangreb på den konservative leder.

"Vores betjente gjorde det bedste de kunne, de var modigt og satte sig selv i fare for at beskytte London. De viste disciplin og professionalisme, hvilket aldrig må tolkes som et tegn på svaghed," supplerer viceinspektør Steven Kavanagh ifølge avisen The Guardian sin chef.

Premiereministeren aflyste en udenlandsrejse for at vende hjem og overvåge udviklingen i London, og angreb efterfølgende politiets indsats.

"Der var simpelthen alt for få betjente på gaden, og deres taktikker virkede ikke," sagde Cameron i går.

Men Cameron kunne bare være blevet i udlandet, svarer Sir Hugh Orde, som i det skarpe angreb på premiereministerens indblanding, som han kalder "irrelevant".

En tredje kilde fra politiet, som dog er unavngiven, kritiserer Cameron for at overvurdere politiets ressourcer

"David Cameron angriber politiet for ikke at have en krystalkugle og ikke forudse de mest alvorlige begivenheder nogensinde," siger kilden til guardian.co.uk.

Kilde: guardian.co.uk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.