Cameron truer med at lukke for Facebook
Oplysninger om, at hærværksmændene koordinerer deres aktioner over Facebook og Twitter får David Cameron til at true med at lukke for de to de sociale medier. Foto: Metropolitan Police's photostream
Den britiske premierminister er klar til at blokere ballademagernes kommunikationsliner.

Den britiske premierminister overvejer at tage flere drastiske midler i brug for at stoppe de seneste dages hærværk og plyndringer i primært London.

Oplysninger om, at hærværksmændene koordinerer deres aktioner over Facebook og Twitter får David Cameron til at true med at lukke for de to sociale medier.

"Når folk bruger sociale medier til vold, så er vi nødt til at stoppe dem. Derfor samarbejder vi med politiet, med efterretningstjenesten og branchen for at se på, om det vil være rigtigt at stoppe kommunikationen via disse websites," siger han ifølge International Business Times.

Premierministeren har derfor arrangeret et møde mellem indenrigsminister Theresa May og repræsentanter for Facebook, Twitter og Blackberry-producenten Research In Motion.

Samtidig giver David Cameron udtryk for, at de sociale medier efter hans mening har et ansvar for at overvåge og censorere det indhold, der bliver bragt.

Tidligere på dagen har internationale medier også citeret premierministeren for at sige, at politiet ikke har sat hårdt nok ind mod uromagerne fra starten.

En indsættelse af militæret har været nævnt, ligesom David Cameron også har talt om muligheden for at sætte urostiftere ud af sociale boliger.

Kilde: International Business Times