Løkkes bagland vil have brugerbetaling
Fremover bør det koste 100 kroner at gå til lægen, mener 30 ud af 50 af Venstres lokalformænd, som vil have mere brugerbetaling. Foto: Colourbox.dk
Venstre bør sætte brugerbetaling på den politiske dagsorden, lyder det fra partiets bagland.

Det skal koste penge, hvis man går til lægen, på biblioteket eller tager en uddannelse.

Sådan lyder beskeden til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fra hans politiske bagland i spørgsmålet om brugerbetaling.

Det viser en rundspørge blandt partiets 98 lokalformænd, som Berlingske har foretaget.

30 ud af 50 af de lokalformænd, som har taget stilling til spørgsmålet, mener, at Venstre skal lægge an til mere brugerbetaling, forklarer lokalformand i Randers, Bent Olaf Nielsen.

"Jeg tror, at alle danskere har råd til at betale 100 kroner til brugerbetaling på lægebesøg. Når samfundets penge ikke kan slå til, er vi nødt til at satse mere på brugerbetaling, end Venstres partitop ønsker i dag," siger Bent Olaf Nielsen til Berlingske. Partitoppen møder også modstand fra folketingsgruppen.

"Der er mennesker, som går til læge uden at fejle noget, og det har altså en omkostning. Derfor er jeg absolut ikke modstander af tanken om en symbolsk betaling ved lægebesøg med undtagelser for blandt andet kronisk syge og socialt udsatte," siger udviklingsordfører Jakob Ellemann-Jensen

Debatten er fin, men partitoppen er uenig i udmeldingen, siger Ellen Trane Nørby til Nyhedsbureauet Newspaq.

"Hvis man indfører mere brugerbetaling i Danmark, svarer det bare til at sætte skatter og afgifter op, og det er i forvejen rigeligt dyrt at være dansker. Der er i forvejen meget brugerbetaling i det danske samfund. Høreapparater, briller, børnehavepladser, kollektiv transport," siger Ellen Trane Nørby.

Kilde: Berlingske