Løkke vil også have Margrethe i armene

Mandagen blev dagen, hvor de fem store partier i midten af dansk politik kastede kærlighed på hinanden på kryds og tværs.
Lars Løkke Rasmussen vil meget gerne give Helle Thorning-Schmidt (S) et håndtryk, men en decideret omfavnelse har endnu ikke været i spil.
Lars Løkke Rasmussen vil meget gerne give Helle Thorning-Schmidt (S) et håndtryk, men en decideret omfavnelse har endnu ikke været i spil. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Først bejlede Lars Barfoed (K) til Det Radikale Venstre. Så strakte SF hænderne ud i en omfavnelse af Lars Barfoed. Det gjorde Socialdemokraterne også, og nu er det så statsminister Lars Løkke Rasmussens tur til at trykke Margrethe Vestager helt ind til sig.

"Jeg er glad for, at Margrethe Vestager meget tydeligt melder ind, at hun er parat til at samarbejde med en VK-regering, når den er genvalgt," siger statsministeren på et imiteret pressemøde efter en Venstre-fest i Ørestaden i dag.

Lars Løkke Rasmussen står i et vanskeligt dilemma. For han vil gerne både være venner med Pia Kjærsgaard, Lars Barfoed og Margrethe Vestager. Men førstnævnte vil ikke have særlig meget at gøre med de to sidstnævnte.

"Da jeg udskrev valget, var det med en invitation til et bredt samarbejde. Det er nye tider, og vi har brug for et bredt samarbejde," siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

"Men jeg vil gerne rose både Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti for at tage ansvar."

Nu får Lars Løkke Rasmussen et spørgsmål om, hvorvidt VKO-blokken er død. Til det spørgsmål leverer han følgende svar.

"Jeg tror, vi alle sammen skal indstille os på, at det er nye tider; det er det for Danmark. Det vil glæde mig usigeligt meget, hvis Socialdemokraterne trækker i arbejdstøjet efter valget og samarbejde med VK-regeringen."

Kan du samarbejde med de radikale på udlændingeområdet?

"Der er masser af eksempler på, at vi har samarbejdet med de radikale; eksempelvis om jobpakker, så veluddannede, dygtige udlændinge har lettere ved at få job i Danmark," var Lars Løkke Rasmussens svar på det spørgsmål. Og så ville statsministeren ikke sige mere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.