Løkke om nyt Skattesystem: Ikke klogt at lappe på det system vi har i dag
Foto: Scanpix
Lars Løkke Rasmussen forklarede på dagens pressemøde, at man har valgt et helt nyt system, fordi tilliden til det nuværende Skat er helt i bund.

Fra sommer næste år er der ikke længere et samlet Skat, men derimod ni forskellige styrelser i et nyt skattevæsen.

Syv af styrelserne er nye, og de skal placeres rundt omkring i landet i København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning. Fem af de nye styrelser og 1500 medarbejdere placeres uden for hovedstaden.

Det fremgår af regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark", som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag fremlagde på et pressemøde i Statsministeriet.

Her forklarede Lars Løkke Rasmussen også, at man har valgt et helt nyt system, fordi tilliden til det nuværende Skat er helt i bund.

- Det er ikke klogt at lappe på det system, vi har i dag. Dertil er problemerne for massive, sagde han således og tilføjede:

- Vi skal have genskabt tilliden til skattevæsenet.

Oprettelsen af de nye styrelser vil også skabe nye job.

De 1500 ekstra medarbejdere fordeler sig på 220 til Region Nordjylland, 620 til Region Midtjylland, 320 til Region Syddanmark og 340 til Region Sjælland. Samtidig falder antallet af medarbejdere i Region Hovedstaden med 290.

På pressemødet fortalte Karsten Lauritzen, at der vil blive behov for folk i mange forskellige jobfunktioner, blandt andet it-specialister og sagsbehandlere.