Løkke: Jeg har helt rene hænder
Lars Løkke blevet stillet en række kritiske spørgsmål i dag på Statens Museum for Kunst. Foto: Ditte Valente / POLFOTO
Lars Løkke Rasmussen har netop for første gang udtalt sig om beskyldningerne mod Peter Arnfeldt og Venstres indblanding i Thorning-sagen.

"Jeg har helt rene hænder."

Sådan lød det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, da han for kort tid siden for første gang udtalte sig om Venstres rolle i sagen om Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Det konkrete svar om hans egen rolle i sagen kom dog, først efter en sjældent presset Løkke forsøgte at afværge journalisternes spørgsmål, om der på noget tidspunkt havde været et møde i Venstre, hvor Thornings skattesag har været på dagsordenen.

"Man er nødt til at sondre mellem de forskellige faser i den her sag," vævede V-formanden.

"Hvis jeg sagde, at jeg overhovedet ikke har været med til i nogen sammenhæng at ytre et ord om den her skattesag, ville jeg nok være den eneste," fortsatte han.

Dermed afviser Løkke ikke, at der har været talt om sagen i Venstre, men understregede, at der ikke er foregået nogen ulovlig pression mod Skatteministeriet om at dømme Thorning fra hans side.

Samtidigt understregede Løkke, at han og Venstre tager skarp afstand fra, hvis der er foregået ulovlig lækage af Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

"Man har ingen fremtid i Venstre, hvis man bryder straffeloven. Det siger sig selv," sagde han.

Efterfølgende understregede Løkke Rasmussen dog, at han har tillid til, at der ikke er foregået noget ulovligt.

"Jeg har ingen grund til at tro, at folk, der står Venstre nær, har været indblandet i at bryde straffeloven," påpegede Løkke.